• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pabaigą krizei skelbianti Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) siūlo kiekvieną politiką, politikos apžvalgininką, ekonomikos ekspertą ar kitą viešus pareiškimu darantį asmenį, kuris viešai pavartos žodį „krizė“, bausti 100 litų bauda. Taip būtų kaupiamas virtualus fondas interneto tinklapyje http://www.lics.lt/issukis/.

REKLAMA
REKLAMA

Žodį „krizė“ nuo šiol siūloma keisti į „ekonomikos atsigavimas“ ir „iššūkis“, nes kiekvieni iškylantys sunkumai žmogui yra iššūkis. Liberalų ir centro sąjunga teigia, kad per ilgai mes kartojome „krizė“, šis bjaurus žodis užėmė pusę mūsų žodyno ir atėmė visą gyvenimo džiaugsmą. Todėl Liberalų ir centro sąjunga sako NE šiam žodžiui.

REKLAMA

Ši partija pradeda akciją „Iššūkis“, kurios tikslas - skatinti politikus ir visuomenę į šį sudėtingą valstybei, jos piliečiams laikotarpį pažvelgti kitaip, pakelti aukščiau galvą ir žiūrėti pirmyn.

„Žodis „krizė“ paralyžiuoja politikų ir valdininkų mąstymą, todėl siekiame, kad „krizė“ ir „sunkmetis“ dingtų iš mūsų žodyno. Nuo šių žodžių neatsiejamas ir kitas - „parama“. Vis kalbame apie vienokia ar kitokią paramą. Nuolatinis paramos laukimas iš Europos Sąjungos, iš valstybės biudžeto mūsų galvose sukūrė paramos prašytojo kompleksą. Jo lygiai taip pat turime atsisakyti. Ne tokia šalis mes esame, kuri nuolat turėtų būti remiama ar išlaikoma. Esame darbščių žmonių šalis, turime tūkstantmečio tradicijas ir patys galime daug ką padaryti. Reikia tik norėti ir siekti. Šiandieninė valdžia su perdėtu pesimizmu ir neaktyvumu neturi mums trukdyti“, - sakė LiCS pirmininkas, Seimo narys Artūras Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, su koalicijos partneriais nutarta, kad birželio mėnesį bus grįžta ir dar kartą peržiūrėta mokesčių reforma. „Pirmiausia privalome peržiūrėti PVM dydį, atsisakyti bet kokių lengvatų, jas pakeisti į kelių skirtingų tarifų PVM. 9 proc. PVM tarifas turi būti grąžintas kultūros renginiams, knygoms, spaudai, medicinos įrangai ir paslaugoms, vaistams“, - sakė A. Zuokas.

Pasak LiCS pirmininko, privalu pakeisti ir mokesčius, kurie ženkliai apsunkino smulkaus ir vidutinio verslo atstovus. „Kalbu apie verslo liudijimus, apie asmenis, kurie veikia pagal individualios įmonės modelį, kurie šiandien moka žymiai didesnius mokesčius ir kurie dar labiau didės nuo kitų metų pradžios. Mūsų nuomone, būtina sakyti kategorišką „ne“ nekilnojamojo turto visuotiniam mokesčiui, kuris šiuo metu jau rengiamas. Turime peržiūrėti mokesčius, kuriuos moka įmonės, mažinti jų pelno mokestį. Tai tik keletas pavyzdžių, kurie padėtų ekonomikai atsigauti, padėtų išlaikyti darbo vietas“, - sakė A. Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų