REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis premjeras Andrius Kubilius teigia agitavęs už Moldovos krikdemus kaip „broliškos“ partijos lyderis, ne kaip premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

A.Kubilius trečiadienį po Vyriausybės posėdžio tikino žurnalistus, kad įvyko nesusipratimas.

REKLAMA

„Įvyko nesusipratimas, nes aš agitavau kaip Europos liaudies partijos narės TS-LKD lyderis. Tokia praktika Europoje plačiai paplitusi, ir partijų lyderiai padeda savo „broliškoms“ partijoms. Tą ir dariau agituodamas už Moldovos krikdemų partiją“, - kalbėjo ministras pirmininkas.

Jis tikino, kad be jo žinios ekrane buvo parašyta, kad kalba Lietuvos ministras pirmininkas, o ne TS-LKD premjeras.

Trečiadienį Seimo Etikos ir procedūros komisijos nariai svarstė, ar A.Kubilius, per rinkimus agitaciniame klipe deklaravęs paramą giminingai partijai Moldovoje, nusižengė Politiko elgesio kodeksui.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi komisijos nariams nebuvo išdalytas sprendimo projektas, nuspręsta klausimą atidėti kitam posėdžiui.

Komisijos narių nuomonė šiuo klausimu išsiskyrė - vieni tvirtino, kad premjeras, agitavęs už artimą partiją, susipainiojo tarp pareigybių - to esą nederėjo daryti Vyriausybės vadovo vardu. Kiti sakė nesuvokiantys, kuo galima kaltinti premjerą, mat politinėje veikloje dalyvauti ministrui pirmininkui nėra uždrausta.

A.Kubiliaus elgesys užkliuvo, nes minėtame agitaciniame klipe jis buvo pristatytas kaip Lietuvos Vyriausybės, o ne TS-LKD vadovas.

Balandį Moldovoje vykstant parlamento rinkimų agitacijos kampanijai, per šios šalies televiziją parodytas vaizdo klipas, kuriame Lietuvos TS-LKD lyderis deklaravo paramą vietos krikdemams. Parlamento rinkimus Moldovoje laimėjo komunistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų