REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 19-ąją dainuojamosios poezijos atlikėjui, televizijos laidų vedėjui, režisieriui Vytautui Kernagiui būtų sukakę 58-eri. Pernai kovo mėnesį amžinybėn iškeliavusio maestro gimtadienį koncertu pažymėjo jo artimieji, giminės ir draugai.

REKLAMA
REKLAMA

Vytauto Kernagio fondo įkūrėjai maestro vaikai Vytautas ir Eglė Kernagiai vakar kartu su Lietuvos televizija surengė labdaringą koncertą, skirtą tėčio atminimui. Jo metu buvo renkamos lėšos fondui. Jos, pasak Eglės ir Vytauto, bus skirtos padėti sergantiesiems onkologinėmis ligomis. Visų pirma - vaikams.

REKLAMA

Koncerte - artimi žmonės

Maestro sūnus Vytautas “Respublikai” pasakojo, kad idėja rengti tokį koncertą gimė besikalbant su fondo draugais. Talkinti sutiko ir Lietuvos televizija. “Visi atlikėjai, pasirodę koncerte, yra tėvo draugai, pažįstami, o kai kurie - tiesiog jam prijaučiantieji ir tie, kurie palaiko fondo idėjas. Koncerte - tiek pačių atlikėjų, tiek tėčio kūryba iš naujojo albumo, kuriame sudėtos senos, anksčiau niekur neleistos jo dainos”, - pasakojo V.Kernagis.

REKLAMA
REKLAMA

Surinktomis lėšomis, pasak Maestro sūnaus, bus siekiama padėti tiems, kuriems reikia skubios pagalbos, pavyzdžiui, ypač brangių vaistų prieš operaciją. “Nusprendėme, kad tokia pagalba būtų efektyviausia”, - sakė V.Kernagis.

Tiek jis, tiek televizija ir V.Kernagio gimimo dieną koncertuoti mielai sutikę atlikėjai tikisi, kad tokia šventė vyks kasmet. “Manome, kad tai galėtų tapti tradicija - tiek tėvo atminimo, tiek fondo veiklos”, - kalbėjo tėčio vardo labdaros fondą įkūręs V.Kernagis.



Pirmą kartą scenoje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena iš keturias valandas trukusio koncerto vedėjų E.Kernagytė prieš renginį neslėpė jaudulio. “Tai pirmas kartas, kai esu scenoje, ir pirmas kartas, kai vedu renginį, kurį tiesiogiai transliuoja televizija. Kolegos juokavo, kad jau yra įgudę gaudyti alpstančiuosius... Tikiuosi, to neprireiks”, - šmaikštavo E.Kernagytė.

Eglė juokėsi, kad papuošta stilistų jaučiasi it spektaklio personažas. “Pavyzdžiui, niekada nesu turėjusi priklijuotų blakstienų. Bet galbūt taip lengviau - įsijautusi į personažą truputį drąsiau jaučiuosi. Nenoriu, kad į mane būtų dedama daug vilčių, juk tai mano debiutas. Man svarbi šio koncerto sėk-mė, o toliau - pažiūrėsime”, - sakė E.Kernagytė, paklausta, ar neketina pasekti tėčio pėdomis ir pradėti karjerą scenoje.

REKLAMA

“Vaikystėje pati kurdavau spektaklius, norėjau stoti į aktorinį, bet tėtis neleido. Ta mintis buvo kiek priblėsusi. Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad kada nors vesiu tokį koncertą, ir kol kas nieko panašaus neplanuoju ateityje. Bet kita vertus - niekada negali žinoti”, - paslaptingai šypsojosi V.Kernagio dukra.

Eglė neslėpė pasigendanti tėčio, tačiau kartu džiaugėsi, kad jo gimimo dienos minėjimą pavyksta paversti ir geru darbu. “Tėčio gimtadienis be jo paties - aišku, labai liūdna. Ir pernai darėme tokį renginį, tačiau buvo praėję labai nedaug laiko po jo mirties, o dabar - jau metai. Sunku, kad tenka švęsti be jo. Kita vertus, smagu, kad sugebėjome susieti šią datą ir iniciatyvą padėti sergantiems vėžiu. Tėčio vardas tampa tarsi kovos prieš vėžį simboliu. Daug kas stebisi, kaip mes galime švęsti mirusio žmogaus gimtadienį. Bet mes nešvenčiame gimtadienio - mes jį minime ir kartu stengiamės padėti kitiems. Tikiuosi, kad tai tęsis”, - sakė E.Kernagytė.



Amžinas visai kartai

REKLAMA

Vakarykščiame koncerte dalyvavęs dainininkas Gytis Paškevičius sakė, kad pasirodyti tokiame koncerte - garbės ir pareigos reikalas. “Su Vytautu Kernagiu nebuvome artimi draugai, veikiau kolegos, man yra tekę su juo dirbti, drauge pasirodyti scenoje. Visada gerbiau šį žmogų, tad laikau savo pareiga dalyvauti jo atminimui skirtuose renginiuose”, - sakė dainininkas.

G.Paškevičius neabejojo, kad V.Kernagis visai atlikėjų kartai yra tapęs įkvėpimo šaltiniu. “Jis paliko gilų atspaudą mūsų kultūroje, visuomenėje, atmintyje. Man V.Kernagis visada buvo autoritetas. Ir ne tik man - jis įkvėpė labai daug žmonių. Ne vienas ėmėsi muzikos išgirdęs V.Kernagio kūrybą”, - įsitikinęs G.Paškevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maestro gimtadienio koncertui G.Paškevičius parinko savo paties kūrybos baladę “Artistai”. “Šią dainą pasirinkau todėl, kad pats V.Kernagis yra užsiminęs, jog norėtų ją padainuoti. Jam labai patiko šis kūrinys”, - prisiminė atlikėjas.

Stiprus ryšys

Koncerte pasirodžiusi dainininkė Veronika Povilionienė sakėsi iki šiol jaučianti itin stiprų ryšį su į amžinybę iškeliavusiu Maestro. “Sunku apie tai kalbėti, tačiau vėžiu mes susirgome tuo pat metu. Tik jo nebėra, o aš tebesu, - emocijų neslėpė V.Povilionienė. - Tai keistas, stiprus ryšys. Visuomet su V.Kernagiu susiskambindavome, pasikalbėdavome. Ir prieš ligą, ir jai užklupus. Buvo be galo malonu, kai mane pakvietė dalyvauti jo gimtadienio koncerte”.

REKLAMA

V.Povilionienė atliko dainas iš pirmojo V.Kernagio albumo “Akustinis”. “Jos man - itin artimos ir mielos”, - sakė lietuvių liaudies kūrybos puoselėtoja.



Amžinas V.Kernagis

Per Maestro gimtadienio koncertą jo dainą “Sūneli mano” atlikusi dainininkė Asta Pilypaitė teigė iki šiol jaučianti V.Kernagio įtaką.

“Kernagis - Lietuvos dainius. Įdomus, stiprus žmogus. Išėjęs žmogus. Tačiau iki šiol negaliu ištarti “amžinatilsį Kernagis” - atrodo, kad jis vis dar šalia. Jis paliko tiek daug, kad sunku patikėti, jog jo nebėra. Kernagis yra amžinas”, - neabejojo A.Pilypaitė.

REKLAMA

Ji teigė sutikusi dalyvauti koncerte ne tik dėl V.Kernagio atminimo, bet ir dėl to, kad palaiko jo vardo fondo idėjas. “Visada stengiuosi dalyvauti įvairiose labdaros akcijose - taip galiu prisidėti prie gerų darbų”, - sakė dainininkė.



Eglė GERULAITYTĖ

Koncertą „Beprotiškai fantastiškas gimtadienis“ vedė maestro duktė Eglė Kernagytė.

Muzikantą Andrių Kulikauską kalbina renginio vedėjai Eglė Kernagytė ir Martynas Starkus.

Koncerte „Beprotiškai fantastiškas gimtadienis“ - Sasha Son(g). ELTA nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų