REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktąjį trofėjų šį sezoną iškovojusio Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis į spaudos konferenciją atėjo vilkėdamas sportinį kostiumą. „Atsiprašau už aprangą, bet apipylė“, - teigė treneris, kuris pajuokavo, jog būdamas Kryžiuočių vadu Kauno pulti nesiryžtų.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi vyrų darbu. Patikėkite, nėra lengva prieš „Žalgirį“ laimėti Kaune, bet šį kartą mes laimėjome du sykius. Prisipažinsiu, tikrai tikėjausi, kad prireiks septynerių rungtynių, tačiau esu patenkintas mūsų pasirodymu“, - spaudos konferenciją pradėjo R.Kurtinaitis.

REKLAMA

- Kaip vertinate „Žalgirio“ fanų reakciją?

- Aš nepatenkintas savo komandos žaidėjais, kurie šiuos dalykus provokuoja. Turėjome susirinkimą po rungtynių, gana griežtą pokalbį. Nebuvo jokių sveikinimų. Suprantu, kad visi nori laimėti, tačiau negalima tokių dalykų provokuoti.

Jei bučiau Kryžiuočių vadas, neičiau į Kauną, nes žinau, kaip kauniečiai myli Kauną. Gaila, kad žmonės nesuvokia, jog tai yra darbas. Daug kauniečių dirba Vilniuje, dirba ministrais ir t.t., nes tai yra jų darbas. Aš nepykstu, aš atlikau savo darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Norite žinoti, kodėl „Žalgiris“ pralaimėjo? Jis pralaimėjo ne aikštelėje. Tai buvo viso sezono mėšlas, kuris vyko užkulisiuose. Prasta vadyba, prasti žmonės. Aš net nežinau, kaip reikia nuteikti žmones, kai negauni atlyginimo. Tai yra neįmanoma. Aš tokioje situacijoje buvau dvejus metus ir žinau, kaip tai sunku.

Savo ruožtu mes neturėjome jokių problemų. Turėjome geriausią mediciną, geriausias sąlygas, gyvenome geriausiuose viešbučiuose. Tai yra pergalės išraiška. Linkiu „Žalgiriui“ išsišluoti savo kiemą ir kitą sezoną siekti tų pergalių, prie kurių jie yra įpratę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kuriuo trofėjumi džiaugiatės labiausiai?

- Gavau pasiūlymą dirbti „Lietuvos ryte“ po LKKA, prieš ketverius metus, bet tada suabejojau. Išvažiavau į Kijevą, Azerbaidžaną, norėjau pasitikslinti, ar mano žinios ko nors vertos. Dabar esu pilnas idėjų, turiu puikų trenerių kolektyvą, ir ne paties aukščiausio lygio žaidėjų kolektyvą nuvedėme į penkis titulus. Džiaugiuosi, kad gavau pasiūlymą dirbti „Lietuvos ryte“.  Labai norėjau grįžti į Lietuvą.

Gyvenime esu maksimalistas. Mane patenkino visi titulai, to aš siekiau tyliai, pats sau. Būdamas žaidėjas aš siekiau olimpinio čempiono titulo, būdamas treneris, aš siekiau visų titulų.

REKLAMA

Man patinka, kad mes įbraukėme brūkšnį į Lietuvos krepšinio istoriją. Iškovojome penkis titulus. Nemanau, kad daug komandų tuo gali pasigirti.

- Kaip švęsite?

- Bijau išeiti į gatvę. Nežinau, kaip grįžti į Vilnių... (juokiasi)

Turime renginių planą, todėl visiškai atsipalaiduoti dar negalime. Aš nebenoriu jų (žaidėjų, - red. past.) matyti iki rugsėjo mėnesio. Aš noriu žvejoti, medžioti, ilsėtis. Neskambinkite man, nekelsiu ragelio.








REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų