REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunatviškos energijos banga sostinės centre

Gegužės 22 d. Vilniaus Sereikiškių parke prasidės VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro ir partnerių rengiamas Vaikų kūrybos festivalis.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikų nuo ikimokyklinio amžiaus ir jaunimo meninės raiškos ir kūrybinės veiklos šventė Sereikiškių parke šurmuliuos tris dienas – iki sekmadienio popietės.

REKLAMA

„Visas tris savaitgalio dienas mokysimės, kursime, stebėsime įvairius kūrybinius procesus ir linksminsimės kartu.Vaikai, jų tėveliai, seneliai ar draugai bus pakviesti į daugiau nei 30 įvairių kūrybinių veiklų. Antrus metus organizuojamas festivalis ne tik pripildys sostinę jaunatviška energija, bet ir į miesto kultūros formavimo procesus įtrauks būsimuosius Vilniaus šeimininkus“, -  teigia Vaikų kūrybos festivalio projekto vadovas Liudas Gikaras.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį – veiksmo dieną – vaikai ir jaunimas bus kviečiami kurti menines instaliacijas, išbandyti save įvairiausiose kūrybinėse dirbtuvėse, moksliniuose eksperimentuose, o vakarą praleisti su savo mėgstamomis roko grupėmis. Per koncertą, kurio vedėjas Mindaugas Stasiulis, pasirodys roko grupės „The Spins“, „The Hitfakers“, „Pirmas kartas“, „This“, „Weekends“, „Skyders“, „Mouses and people“, „ANBO“. Renginį vainikuos fakyrų komanda „Ugnies ženklai“.

Šeštadienį - menų dieną -  į festivalio programą įsijungs vaikų ir jaunimo meniniai kolektyvai su savo naujausiais sceniniais pasirodymais. Ne tik stebėti, bet ir patiems šokti, vaidinti, piešti, muzikuoti, žaisti vėl kvies kūrybinės dirbtuvės,  o dieną pabaigs modernios muzikos grupių ir šiuolaikinių šokių kolektyvų koncertas. Dalyviai -  atlikėja „migloko•“  su grupe; „Živilė Ba“, „M.I.R. Project“,  šokio teatras „Aura“. Šokio laboratorijos "Baltas vėjas" šokėjai atliks choreografės Jekaterinos Deineko miniatiūrą "Takumas" (ištrauka iš Agnės Ramanauskaitės šokio spektaklio „Ji mokėjo piešti tik ramunes“). Koncerto vedėjas - aktorius Josif Baliukevič.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį - šeimų dieną -  11 val. prie V. Kudirkos aikštės startuosiantis vežimėlių ir dviratukų paradas į Sereikiškių parką atves ne tik vaikus, bet ir jų tėvelius ar senelius. Mažuosius atlydėję suaugę galės kartu išbandyti įvairias meninės raiškos veiklas, žaisti, dalyvauti estafetėse, mainytis savo rankomis sukurtais darbeliais, atsikratyti streso, apsilankant naminių gyvūnų parodoje ar rytų menų užsiėmimuose.

Visi festivalio renginiai nemokami, tačiau jaunieji sostinės gyventojai ir svečiai jau šiandien kviečiami registruotis į dalį iš kūrybinių dirbtuvių.

Festivalio programą ir registraciją į jo metu vyksiančius renginius rasite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų