REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kandidatai dėl antro turo galimybės nesutaria

Žurnalistų pakalbinti kandidatai į prezidentus skirtingai vertino galimus rezultatus bei antrojo rinkimų turo galimybę.



A. Butkevičius: mano tikslas - patekti į antrą turą

Žurnalistų pakalbinti kandidatai į prezidentus skirtingai vertino galimus rezultatus bei antrojo rinkimų turo galimybę.



A. Butkevičius: mano tikslas - patekti į antrą turą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sostinės Trimitų rinkimų apylinkėje balsavęs Algirdas Butkevičius teigia, kad jo pagrindinis tikslas - patekti į Prezidento rinkimų antrąjį turą.

REKLAMA

„Manau, kad surinksiu nuo 18 iki 20 proc. rinkėjų balsų. Bet tai yra rinkėjų pasirinkimo teisė, kurią visada reikia gerbti. Tikiuosi, kad bus ir antrasis turas - politikai turi būti optimistai“, - sakė A. Butkevičius, balsuoti atėjęs su žmona ir dukra.

„Manau, kad būsimasis Prezidentas neturi kalbėti, kad kovos visais ginklais, bet pirmiausia turi būti tolerantiškas, sukviesti talentus, kurie suprastų, kad visos valdžios institucijos turi dirbti kartu, nes tik susitelkimo pagrindu galima duoti viltį žmonėms, kad po metų ar pusės metų situacija Lietuvoje pasikeis“, - kalbėjo A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimų kampaniją jis sakė vertinąs „labai blankiai“, nes nepatikęs vadinamasis „minutės klausimėlis“. „Kai gauni klausimą, ir jeigu esi pirmas, tai negali net replikuoti. Tačiau radijo diskusijos buvo įdomios“, - pastebėjo A. Butkevičius.



L. Graužinienė: jei gyvename demokratinėje valstybėje - antras turas bus

Loreta Graužinienė vylėsi, kad bus ir antrasis Prezidento rinkimų turas. „Jeigu gyvename laisvoje demokratinėje valstybėje, esu įsitikinusi, kad antras turas bus, o jeigu ne.. Tada galvosime, kur gyvename“, - Eltai telefonu sakė L. Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kandidatė kritiškai atsiliepė apie rinkimų kampaniją. „Ji atskleidė, kad politikai, taisydami ir griežtindami sau įvairias taisykles, atribojo Lietuvos žmones nuo savęs. Prezidento rinkimai pademonstravo, kad tokie draudimai yra absurdiški. Turi būti diskusija, galimybė kitaip kalbėtis kandidatams, kad rinkėjai galėtų geriau juos pažinti“, - teigė L. Graužinienė.

D. Grybauskaitė: antro rinkimų turo neprireiks

Kandidatė į Prezidento postą Dalia Grybauskaitė teigia, kad antro turo šalies vadovo rinkimuose neprireiks, ir tiki savo pergale.

REKLAMA

Kandidatė pridūrė, kad jos nenustebino rinkimų kampanija, pasižymėjusi „purvu“.

„Pramanų lavina ir purvo lavina pasikartojo iš tiesų, pasikartojo ir metodai, kurie buvo taikyti prieš penkerius ir net dešimtį metų. Deja, fantazijos pritrūko ir buvo naudoti tie patys metodai. Šitą tikrai matome akivaizdžiai ir aš tai matau“, - sakė D. Grybauskaitė.

Č. Jezerskas: privalau tikėti savo pergale

Kandidatas į Respublikos Prezidento postą atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas bendraudamas su žurnalistais sakė, kad tiki savo pergale, nuotaika kovinė.

REKLAMA

Č. Jezerskas sakė, kad politikoje yra naujokas, todėl per du mėnesius turėjo pasistengti kuo daugiau priminti apie save. Tuo tarpu kiti kandidatai - Seimo nariai, ministrai apie save galėjo televizijos ekranuose priminti kiekvieną dieną.

Č. Jezerskas buvo vienas pirmųjų atkurtos Lietuvos kariuomenės organizatorių, 1991-ųjų sausio-rugpjūčio mėnesiais priklausė Aukščiausiosios Tarybos gynimo štabui. Č. Jezerskas yra vienas Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“ įkūrėjų, pirmasis ėjo šios brigados vado pareigas. Jis yra dirbęs Lietuvos karo akademijoje, Krašto apsaugos ministerijoje. 2007 metų gegužę išėjo į atsargą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Mazuronis prognozuoja du Prezidento rinkimų ratus

„Aš nematau tokio stipraus kandidato, kad galėtų laimėti iš pirmo turo“, - sakė V. Mazuronis

Pareiškęs savo valią kandidatas teigė esąs gerai nusiteikęs. „Įtampa buvo iki rinkimų. Dabar jau viskas padaryta. Miegojau puikiai. Atsikėliau kaip visada - apie 8 valandą“, - sakė kandidatas.



K. Prunskienė nusiteikusi kovoti antrajame Prezidento rinkimų ture

Kazimira Prunskienė nesiryžo prognozuoti, kiek rinkėjų balsų pavyks surinkti. „Kiek tauta duos, tiek ir užteks, bet palaikymas, tikiuosi, bus nemažas. Manau balsų užteks, kad mano kandidatūra patektų į antrąjį rinkimų turą, kurio tikriausiai prireiks. Tai yra svarbiausia. Reikia dar laiko, kad žmonės ramiai pagalvotų, pasvarstytų, palygintų“, - sakė kandidatė.

REKLAMA

Pasak K. Prunskienės, rinkimų kompanija buvo gerokai nuobodi, trūko išsamesnių diskusijų.



V. Tomaševskis: gausiu daugiau balsų nei prognozavo apklausos

Prezidento posto siekiantis Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis rinkimuose tikisi gauti žymiai didesnio rinkėjų palaikymo negu prognozavo visuomenės nuomonės apklausos.

„Manau, kad gausiu net keliskart daugiau balsų negu prognozavo tyrimai“, - po balsavimo Vilniuje Įsrutės rinkimų apylinkėje Nr. 311 sakė jis.

„Mano komanda ir aš jau laimėjome. Surinkome iš visų kandidatų daugiausia - 37 tūkst. - gyventojų parašų, gerai pasirodėme debatuose. Sulaukdavau skambučių iš visos Lietuvos, iš tų žmonių, kuriems patiko mano rinkimų programa, patiko tai, kad kalbu nuoširdžiai, konkrečiai, o ne bendromis frazėmis. Tai rodo, kad pasitikėjimas auga ir mes jau laimėjome“, - Eltai sakė V. Tomaševskis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis prognozuoja, kad Prezidento rinkimuose gali prireikti antro turo. 

********************************

Tuo tarpu pasak prezidento Valdo Adamkaus, blogiau suorganizuotos rinkimų kampanijos būti negalėjo.

Plačiau - LNK "Žiniose"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų