REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žymų britų aktorių, legendinio agento Džeimso Bondo vaidmens kūrėją serą Rodžerį Mūrą (Rodger Moore), viešintį Vilniuje, penktadienį priėmė Prezidentas Valdas Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvą kaip UNICEF geros valios ambasadorius jis atvyko su kilnia misija - raginti padėti skurstantiems pasaulio vaikams.

REKLAMA

Padėkojęs už apsilankymą Lietuvoje, Prezidentas sakė, kad šis britų kino legendos vizitas yra labai prasmingas.

"Šiuo sudėtingu visam pasauliui laikotarpiu negalime pamiršti svarbiausių žmogiškųjų vertybių. Privalome ne tik kalbėti apie pagalbą artimui, bet ir veikti", - sakė valstybės vadovas.

Susitikimo metu Prezidentas teigė, kad ketvirtadienį Paryžiuje vykusiame UNESCO geros valios ambasadorių susitikime pabrėžęs, jog šiuo globalios krizės metu kaip niekad svarbu būti dėmesingiems tokioms sritims kaip kultūra, švietimas ir mokslas.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiuo sunkmečiu turime ypatingą dėmesį skirti mūsų ateičiai - vaikams", - sakė Lietuvos vadovas.

Pabrėžęs, kad UNICEF yra daug nuveikusi Lietuvos vaikų labui, V. Adamkus teigė, jog šiandien mūsų šalis stengiasi atiduoti duoklę tiems pasaulio vaikams, kuriems reikia pagalbos, bei sakė, kad Lietuvos nacionalinis UNICEF biuras kartu su Lietuvos užsienio reikalų ministerija, remiami verslo ir šalies žmonių, įgyvendino gražius projektus Afganistane, Gruzijoje ir Armėnijoje.

R. Mūras padėkojo Lietuvai ir UNICEF nacionaliniam komitetui už sėkmingai įgyvendintus projektus užsienio valstybėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UNICEF geros valios ambasadorius ir britų kino legenda R. Mūras Lietuvoje lankosi Almos Adamkienės fondo ir Lietuvos nacionalinio UNICEF komiteto kvietimu. Šio vizito tikslas - padėti kaupti lėšas pasauliniams UNICEF projektams. Vizito metu sukauptos lėšos taip pat bus skirtos vaikų švietimo projektams Lietuvoje ir Maroke įgyvendinti.

Jau daugiau kaip 60 metų UNICEF veikia 158 šalyse ir yra didžiausias pasaulyje vakcinų tiekėjas skurdžioms šalims bei siekia užtikrinti vaikų sveikatą ir mitybą, kokybišką pagrindinį išsilavinimą visiems berniukams ir mergaitėms, galimybę gerti švarų vandenį, laikytis higienos, vaikų apsaugą nuo smurto, išnaudojimo ir AIDS.

REKLAMA

UNICEF finansuojamas tik savanoriškomis asmenų, verslo, fondų ir vyriausybių lėšomis.

UNICEF geros valios ambasadoriai yra buvę ar dabar yra žymus aktorius ir komikas Danis Kajus (Danny Kaye), popiežius Jonas Paulius II, motina Teresė, boksininkas Muhamedas Ali (Muhammad Ali), aktorė Susana Sarandon (Susan Sarandon), tenisininkas Rožė Federeris (Roger Federer) ir daugelis kitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų