REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po trečiųjų LKL finalo serijos rungtynių atsiradus intrigai, dėl aukso žiedų kovojantys Vilniaus "Lietuvos ryto" ir Kauno "Žalgirio" krepšininkai šiandien sostinėje vėl kibs vieni kitiems į atlapus.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) superfinalo serijoje iki keturių pergalių 2:1 pirmauja Europos taurės laimėtojas ir Baltijos lygos čempionas "Lietuvos rytas".

REKLAMA

Žino sėkmės paslaptį.

"Žalgirio" vairininkas Gintaras Krapikas po trečiųjų finalo rungtynių, kurias žalgiriečiai laimėjo 110:84, jau žino, kaip galima nugalėti. "Pristabdėme varžovų lyderius. Tik taip galime kovoti dėl pergalės", - po pirmosios sėkmės finale kalbėjo "Žalgirio" treneris.

Be abejo, vilniečių strategas Rimas Kurtinaitis nenorėtų matyti tokio "Žalgirio" - žaidžiančio greitai ir agresyviai.

"Mes ruošiamės, žinome, kur mūsų problemos. "Žalgiris" "pagavo" savo žaidimą, todėl Vilniuje laukia įdomios rungtynės", - neabejoja "Lietuvos ryto" treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Vienos sunkiausių rungtynių

Įdomių rungtynių šiandien tikisi ir LŽ kalbinti specialistai.

"Vilniuje viskas priklausys nuo to, ar teisėjai leis krepšininkams žaisti kiečiau, ar iškart bandys raminti pražangomis gynėjus, - svarsto olimpinis čempionas Modestas Paulauskas. - Tai bus vienos svarbiausių rungtynių. Jei vilniečiai laimėtų, "Žalgiriui" būtų labai sunku ginti titulą."

Olimpinis prizininkas Sergejus Jovaiša įsitikinęs, kad viskas prasideda iš naujo. O jei kauniečiai pralaimės, finalo baigtis bus išspręsta: "Laimėti trejas rungtynes iš eilės labai sunku - "Žalgirio" komandoje nedaug lygiaverčių žaidėjų, o Vilniaus komandos sudėtis lygesnė."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Žalgiriui" bus lengviau

Vieną LKL čempionų žiedą savo kolekcijoje turintis krepšininkas Andrius Giedraitis neabejoja, kad Vilniuje "Žalgiriui" bus lengviau.

"Jie jau įrodė, kad finalo serijoje gali įveikti "Lietuvos rytą". Ir aikštės pranašumas Vilniaus komandai neturės įtakos", - sako šiemet NKL čempionu tapęs A.Giedraitis.

Kėdainių "Nevėžio" strategas Gintaras Leonavičius neabejoja kauniečių sėkme: "Jau anksčiau sakiau, kad "Žalgiris" laimės 4:3, todėl nesiblaškau."

Finalo rekordai

Šių metų - šešioliktajame LKL superfinale jau sulaukėme kelių rekordų. Per trejas rungtynes komandos jau dukart pelnė 100 ir daugiau taškų. Iki šiol per penkiolikos metų LKL finalų serijas triženklis rezultatas buvo pasiektas tik keturis sykius. Ir nė vienais metais per LKL finalus 100 taškų riba nebuvo peržengta du kartus.

REKLAMA

110 taškų į "Lietuvos ryto" krepšį įmetę "Žalgirio" krepšininkai pagerino LKL finalo rekordą. Ankstesnis finalų rekordas - 107 taškai - taip pat priklausė "Žalgiriui". 1999 metais tuometiniai Eurolygos čempionai pirmąjį finalo mačą laimėjo 107:85.

Šiemet finale "Lietuvos rytas", kauniečius nugalėjęs net 42 taškų skirtumu (100:58), pasiekė pergalę didžiausiu skirtumu per LKL finalų istoriją. Anksčiau didžiausias skirtumas buvo 25 taškai (per 1997 m. finalą "Žalgiris" įveikė Plungės "Olimpą" 101:76). O pirmadienį žalgiriečių iškovota pergalė 26 taškų skirtumu (110:84) - antras rezultatas per finalų istoriją.

Rezultatyviausios visų laikų LKL finalo rungtynės įvyko 2003 metais, kai vilniečiai laimėjo 103:99. Nerezultatyviausios - 1994 ir 1995 metais, kai finale grūmėsi "Žalgiris" ir "Atletas" (51:69 ir 64:56).

Saulius RAMOŠKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų