REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien posėdžiavusi Saulėlydžio komisija išklausė darbo grupės dėl Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės atliekamų funkcijų, tolesnės veiklos tęstinumo tikslingumo ir vietos valstybės valdymo sistemoje. Tačiau neprieita jokios vieningos nuomonės, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija siūlys apsispręsti Ministrų kabinetui - kurios ministerijos – Vidaus reikalų ar Švietimo ir mokslo – pavaldumui priskirti Kūno kultūros ir sporto departamentą. Kai kurių komisijos narių nuomone, darbo grupė neatliko visų jai pavestų užduočių, rengiant medžiagą nesivadovavo darbo grupėms būtina metodika.

REKLAMA

Pasak Saulėlydžio komisijos pirmininko Valentino Milaknio, tai būtina padaryti, nes trūksta informacijos apie viešąsias įstaigas, kaip valdomas pasitikėjimo teise disponuojamas valstybės turtas, skaidrumo skirstant lėšas

Pakeitus Kūno kultūros ir sporto departamento statusą, departamente iš 38 dabar dirbančių darbuotojų liktų 23. Taip būtų ne tik atsisakyta dubliuojančių funkcijų, bet ir sutaupyta beveik milijonas litų. Kūno kultūros ir sporto departamentas turėtų likti savarankiškas asignavimų valdytojas.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Sąjungos valstybėse tokie, kaip Kūno kultūros ir sporto departamentas, yra atskaitingi ministerijoms: Suomijoje, Čekijoje, Latvijoje, Slovakijoje ir Slovėnijoje - Švietimo, Danijoje, Estijoje, Graikijoje, Švedijoje – Kultūros, Lenkijoje – Sporto ir turizmo, Vokietijoje – Vidaus reikalų ministerijai.

Kūno kultūros ir sporto departamentas, kurio misija sudaryti sąlygas ugdyti sveiką ir fiziškai aktyvią visuomenę, ieškoti talentingų sportininkų, atstovauti šaliai svarbiausiuose tarptautiniuose sporto renginiuose, koordinuoja ir bendradarbiauja su daugeliu ministerijų ir institucijų. Šiuo metu socialinei sporto funkcijai vykdyti, o tiksliau masiniam sportui skiriama apie 20, o profesionaliajam sportui 80 procentų visų lėšų.

Saulėlydžio komisijos siūlymai dėl Kūno kultūros ir sporto departamento vietos valstybės valdymo sistemoje bus pateikti Ministrų kabinetui jau artimiausiame pasitarime.    

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų