REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas abejoja, ar sostinės savivaldybei derėjo skirti beveik milijoną litų nacionalinės programos "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" (VEKS) renginiui "Be together". J. Imbraso teigimu, toks renginys neturi nieko bendra su tautiškumu ir yra neskaidrus, nes "Be together" organizatorius Giedrius Klimkevičius yra renginį palaiminusio Vilniaus vicemero Gintaro Babravičiaus pusbrolis. G. Babravičius kategoriškai atmeta tokius argumentus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus tarybos nario J. Imbraso, VEKS renginiai turi atspindėti lietuvių identitetą, o užsieniečiams esame įdomūs savo unikalumu. Tuo tarpu birželį Norviliškėse vyksiantis renginys "Be together" su tuo neturi nieko bendro.

REKLAMA

"Mus nustebino sprendimas skirti beveik 900 tūkst. litų renginiui anglišku pavadinimu "Be together". Ir jis finansuojamas iš savivaldybės biudžeto esą VEKS kontekste. (...) Mūsų vadovams reiktų pamąstyti rimtai, ar reikėtų šituo sunkmečiu mesti beveik milijoną tokiam renginiui", - antradienį spaudos konferencijoje sakė J. Imbrasas.

Jis pridūrė, kad šis renginys yra komercinis, o sostinės savivaldybė verčiau tuos pinigus galėtų skirti Vingio parko aplinkai ir estradai sutvarkyti, kur numatoma daug Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio renginių, arba mokyklų, muziejų renovacijai, "kitiems svarbiems projektams, kurie labiau atspindėtų mūsų kultūros paveldą, nes jaunimas neskatinamas būti pilietišku, domėtis mūsų kultūros paveldu".

REKLAMA
REKLAMA

J. Imbrasas žurnalistams taip pat atskleidė priežastį, kodėl Vilniaus miesto savivaldybė pasišovė finansuoti "Be together" festivalį.

"Kelia abejonių didelis noras finansuoti šitą projektą. Na, ten vienas iš aktyviausių to renginio organizatorių yra toks ponas Klimkevičius. Jis yra mūsų vicemero Gintauto Babravičiaus pusbrolis. O to pusbrolio buvusi žmona dirba mūsų Všį "Vilnius- Europos kultūros sostinė" struktūroje ir kuruoja kaip tik panašius projektus. Taigi kyla klausimų", - teigė J. Imbrasas ir patikino, kad šią informaciją sužinojo iš patikimų šaltinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu G. Babravičius, iš Eltos sužinojęs tokią informaciją, ją pavadino absurdiška.

"Buvusi Klimkevičiaus žmona nedirba. Antra, Klimkevičius man ne pusbrolis, trečia - skaidriau, kad vyko šitie procesai, nebūna, nes buvo vieša informacija, vieši protokolai, visokeriopai viešinama kaip tik gali būti viešinama. (...) Pono Imbraso duomenys apie giminystę yra nevisai tikslūs, taip pavadinkime.(...) Tai yra visiškas absurdas, nebent jisai yra daręs kokius nors slaptus genetinius tyrimus ir disponuoja informacija, kuria nedisponuoja nei mano mama, nei tėtis", - kalbėjo G. Babravičius.

REKLAMA

Pasak jo, J. Imbraso teiginiai dėl festivalio "Be together" unikalumo bei patriotiškumo ugdymo taip pat nepagrįsti. G. Babravičiaus teigimu, renginys labai mėgstamas tarp jaunimo, juo šaliai daroma didelė reklama, o išleisti pinigai nacionaliniam biudžetui grįžta su kaupu.

Be to, G. Babravičius pabrėžė, kad Vilniaus miesto savivaldybė išimtinai renginiui "Be together" neskyrė pinigų.

"Savivaldybė skyrė pinigus Všį "VEKS". VEKS sudarinėjo sąrašą renginių, kuriuos reikia finansuoti ir, jeigu jie juos finansuoja tokia eilės tvarka, tai reiškia tokia eilės tvarka. Kai sakoma, kad savivaldybė rėmė šitą festivalį, yra paprasčiausia netiksli informacija. Savivaldybė rėmė VEKS programas, o tarp jų yra festivalis", - teigė Vilniaus vicemeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų