REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

E. Kučiauskas: Buldozerio grėbliais nesustabdysi

Beviltiškkas „Žalgirio“ žaidimas yra „Lietuvos ryto“ nuopelnas, - kalbėdamas apie antrąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynes pažymėjo buvęs ilgametis LKL žaidėjas Erikas Kučiauskas. Vilniaus „Sakalų“ klubo direktorius sakė, jog intrigos finalo serijoje galima laukti tik tuomet, jei „Žalgiris“ kardinaliai kažką pakeistų.

REKLAMA
REKLAMA

- Kodėl antrose rungtynėse taip beviltiškai atrodė „Žalgiris“?, - lkl.lt paklausė E.Kučiausko.

REKLAMA

- „Žalgiris“ palūžo jau antrojo kėlinuko viduryje, kai „Lietuvos rytas“ sužaidė atkarpą 34:4. „Lietuvos rytas“ pademonstravo labai kokybišką gynybą, prieš kurią „Žalgiris“ neturėjo jokių priešnuodžių. Trečiojo kėlinuko pradžioje sužaidus apie keturias minutes, „Žalgirio“ puolimas sugebėjo pelnyti tik vieną tašką baudos metimais. Visos kitos atakos baigdavosi netiksliais perdavimais - tiesiai varžovams į rankas, o vilniečiai pasinaudodavo tokiomis dovanėlėmis ir sėkmingai užbaigdavo atakas. Kita vertus, pralaimėjimo priežasčių reikia paklausti pačių trenerių arba žaidėjų, nes jie atrodė pavargę ne tiek fiziškai, kiek psichologiškai. Ko gali tikėtis žalgiriečiai, jei sužaidus apie 3-4 minutes trečiajame kėlinuke, padarė 22 klaidas. Padarius tiek klaidų negalima tikėtis pergalės. Visų šių įvykių nuopelnas yra puikus šeimininkų žaidimas, ypač kalbant apie gynybą.

REKLAMA
REKLAMA

- Sprendžiant iš visko, „Lietuvos ryto“ vyr. treneris Rimas Kurtinaitis žymiai geriau pasiruošė finalinei serijai nei „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas?

- Šioje stadijoje R.Kurtinaitis akivaizdžiai laimi prieš G.Krapiką, jis savo komandą geriau paruošė tiek taktiškai, tiek psichologiškai. „Lietuvos rytas“ žaidė ne tik iš derinių, bet ir kūrė bei improvizavo. Taip pat buvo labai daug momentų, kuomet „Lietuvos ryto“ snaiperiai metė iš toli visiškai laisvi.

- Kokių rungtynių laukti Kaune? Ar „Žalgiris“ dar sugebės įnešti kažkiek intrigos į finalinę seriją?

- Žaidžiant tokį žaidimą, kokį „Žalgiris“ žaidžia dabar, laimėti nėra jokių šansų. Buldozerio grėbliais nesustabdysi. Bet, žinoma, treneriai turėtų kažką keisti, kažką daryti, kad tokios rungtynės nepasikartotų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų