• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sezoną gynėjas Mantas Kalnietis krepšinio aikštėje neleido laiko veltui. Po įvairių permainų "Žalgirio" komandoje, pastarajam teko pagrindinio įžaidėjo vaidmuo ir tuo pačiu gerokai daugiau atsakomybės už komandos draugų žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau M.Kalnietis nenuvilia trenerių, savo ir "Žalgirio" komandos gerbėjų - per kiekvienas LKL rungtynes jis vidutiniškai pelnė po 11 taškų ir atliko po 4 rezultatyvius perdavimus.

REKLAMA

M.Kalnietis neatsiejamas ir nuo jo efektingų dėjimų, kurie visuomet yra skirti visiems krepšinio mėgėjams, kai kurie jų M.Kalnietį vadina netgi lietuviškuoju Lebronu Jamesu.

"Šį kartą per smarkiai palyginta (šypsosi)", - atsakydamas į lkl.lt lankytojų klausimus kuklinosi žaidėjas.

- Pagal žaidimo braižą ir turimus fizinius duomenis esate lietuviškasis LeBronas Jamesas. Ar negalvojate, kad kitoje komandoje jūsų talentas labiau atsiskleistų?

REKLAMA
REKLAMA

- Į LeBroną Jamesą tikrai nesu panašus. Šį kartą per smarkiai palyginta (šypsosi). Galbūt pernai ar užpernai kildavo tokių minčių, kad kitoje komandoje būtų geriau, nes nebuvau patenkintas savo situacija komandoje. Tačiau šiemet treneris man suteikia pakankamai laisvės ir žaidybinės praktikos, todėl dabar esu patenkintas.

- Ar atliekate kokius nors ritualus prieš rungtynes?

- Kažkokių specialių ritualų neatlieku. Tiesiog kaip dauguma krepšininkų rungtynių dieną nekerpu plaukų ar nagų.

- Su kuriuo komandos draugu sutariate labiausiai?

-Su visais neblogai sutariu. Gal daugiau laiko praleidžiu su Povilu Butkevičiumi, bet bendrauju su visa komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kokioje Europos komandoje labiausiai norėtumėte žaisti? Kodėl?

- Svajonė būtų žaisti kurioje nors Europos grandų komandoje. Iš tokių, kurios nuolat žaidžia Eurolygos finaliniuose ketvertuose.

- Ar turite draugę?

Turiu.

- Sveikas Mantai. Kai vyko paskutinės LKL reguliariojo sezono rungtynės tarp "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto", arenoje šalia jūsų buvo gana nemažai Olialia mergaičių. Ar nesusižavėjote nė viena iš jų?

- Per varžybas nesidairome kas vyksta už aikštelės ribų. Koncentruojamės tik į rungtynes.

- Labas Mantai.Kaip tau atrodo, kas iš jaunųjų Lietuvos krepšininkų gali tapti Europos arba pasaulinio lygio žvaigžde?

REKLAMA

- Manau, kad Lietuvoje talentų dar ilgai netrūks. Pagal visus duomenis ir talentą panašu, kad Donatas Motiejūnas yra arčiausiai to.

- Labas Mantai. Ar tiki kad Kauno "Žalgirio" po šio sezono gali nelikti? Man, kaip "Žalgirio" fanui būtų labai liūdna dėl to...

- Šis klausimas jau pavėluotas (šypsosi). Kaip žinote, sulaukėme gerų žinių, todėl „Žalgiris“ bus!

- Sveikas Mantai, ar liksi "Žalgiryje" kitą sezoną?

- Kol kas sunku pasakyti. Vasarą spręsis kaip čia viskas bus, todėl dabar dar nėra aišku.

- Mėgstamiausias NBA klubas/žaidėjas?

- Nesu didelis NBA fanas. Rungtynes dažniausiai pradedu žiūrėti tik nuo atkrintamųjų varžybų pradžios. Neturiu išskirtinės komandos, todėl sergu už lietuvius. Už „Cavaliers“ su Žydrūnu Ilgausku.

REKLAMA

- Beveik niekam nežinomas Mantas Kalnietis savo debiutinėse Eurolygos varžybose prieš Malagos "Unicaja" perima kamuolį ir grūda jį per nugarą į krepšį. Tokia buvo pirmoji tavo ir Europos krepšinio fanų pažintis. Kuo Mantas Kalnietis pasikeitė nuo to laiko?

- Sunku pasakyti kuo pasikeičiau. Per tuos metus vis tiek įgijau šiek tiek patirties, tikiuosi, kad žaidžiu protingiau. Atrodo, kad komandą sekasi valdyti geriau. Per dvejus metus pavyko patobulinti metimą, tad nuo to laiko turbūt tiek ir pasikeičiau.

- Kaip apibūdintumėte, kokie turėtų būti komandos sirgaliai? Ir kokie santykiai dažniausiai būna tarp žaidėjų ir komandos sirgalių?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Geriausias pavyzdys – „Žalgirio“ fanai. Daugiau net nėra ką pridurti (šypsosi).

- Gal gali ką papasakoti ką šiuo metu veikia Julius Kalnietis? Kodėl jis dingo iš krepšinio padangės?

- Julius nebesportuoja krepšinio. Jis pasirinko mokslus ir šiuo metu studijuoja Škotijos universitete finansus, todėl jo Lietuvoje ir nebesimato.

- Ar moki gaminti maistą? Gal tu geras kulinaras?

- Tiesą pasakius – nelabai. Na, kiaušinienę išsikepti moku (šypsosi).

- Internete esu matęs nerealų video kaip, berods, vienas amerikietis įdėjo kamuolį į krepšį, apsisukdamas 720 laipsniu kampu (padarant du pilnus apsisukimus ore). Ar tau pavyktų panašiai įdėti į krepšį?

REKLAMA

- Ar pavyktų įdėti į krepšį panašiai? Tikrai ne. 360 įdėčiau, bet tikrai ne 720.

- Sveikas! Ar tiesa, kad Mantas Kalnietis kaip ir Dankanas Maklaudas yra nemirtingas aikštėje, yra visada gyvybingas ir pasiruošęs bet kokiai kovai?

- Neturiu ką pasakyti (juokiasi).

- Jei taptum legionieriumi, ar nebijai sezoną praleisti būdamas ant atsarginių žaidėjų suolelio? Manau, Tavo didžiausios perspektyvos tobulėti kol kas tik "Žalgiryje". Linkiu teisingo sprendimo.

- Jei bijai vilko, neik į mišką. Bet kaip ir sakiau, apie tai kol kas negalvoju. Jeigu ir tapčiau legionieriumi, tai to nebijočiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų