• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interneto portalo „CGSociety“ ir vaizdo plokščių gamintojo „NVidia“ surengtame ketvirtajame pasauliniame kompiuterinės grafikos konkurse „NVArt“ pirmąją vietą laimėtojo vilnietis Gediminas Pranckevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso metu menininkai turėjo įgyvendinti savo vaizduotės vizijas lenkų dailininko siurrealisto Jacek‘o Yerka stiliumi. Iš viso vertinimui buvo pateikta 400 kūrinių iš 65 pasaulio šalių

REKLAMA



Pirmoji vieta. „Laikas“.

„Kai paskelbėme šio ketvirtojo „NVArt“ konkurso temą, nebuvome įsitikinę, kad tai tinkamiausias sprendimas – nuogąstavome, kad tema gali pernelyg riboti kūrėjų laisvę vien tik dėl reikalavimo sukurti siurrealistinio stiliaus kūrinį dabartinio šio žanro meistro Jaceko Yerka stiliumi. Tačiau mes klydome – konkurso rezultatai yra vieni įspūdingiausių iš visų mūsų matytų, o dalyviai irgi buvo sužavėti. Vienas net atsiuntė senamadišką šratinuku rašytą laišką, girdamas temą ir teigdamas, kad jam tai buvo fantastiška patirtis, kurią jis mielai pakartotų“, - pasakoja portalo „CGSociety“ prezidentas Markas Snoswellas.

REKLAMA
REKLAMA



Antroji vieta. „Alkis po tūkstančio metų pogulio“.

Pirmoji vieta skirta vilniečiui kompiuterinės grafikos specialistui Gediminui Pranckevičiui už kūrinį „Laikas“ („Time“). „Aš labai laimingas ir dėkingas už šią iš jūsų gautą nuostabią Velykų dovaną! Konkursui artėjant į pabaigą, pradėjau suvokti, kad aš vėl nesugebėjau rasti LAIKO sukurti kažką naujo. Užsirakinau savo namuose, išjungiau telefoną, ir beveik be miego dirbau tris paras. Tai akivaizdžiai atspindi kūrybinio proceso metu vyravusią mano nuotaiką“, - vėliau pasakojo lietuvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



Trečioji vieta. „Akiniai“

„Šis darbas atspindi pačią konkurso esmę. Menininkas išliko įkvėptas ir ištikimas temai ir tuo pačiu savo pastangas, pasitelkdamas paprastumą, pastūmėjo toliau, į paslapties erdvę. Nuostabus darbas, žiūrovui paliekantis begalę galimybių, peržengiančių mūsų pradinį, siurrealų įspūdį“, - taip G. Pranckevičiaus kūrinį komentavo vienas vertintojų, bendrovės „Oddworld Inhabitants“ prezidentas Lorne Lanningas.

Antrąją vietą konkurse laimėjo mūsų kaimynas iš Gdansko (Lenkija) Marcinas Jakubowskis. („Alkis po tūkstančio metų pogulio“). Trečioji vieta paskirta Sofijoje gyvenančiam Petarui Petrovui už kūrinį „Akiniai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų