REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai, nusprendę areštuoti neveiksnaus asmens Sauliaus Šaškevičiaus santaupas, pažeidė šio žmogaus teises.

REKLAMA
REKLAMA

Taip konstatavo Seimo kontrolierius įstaigos vadovas Romas Valentukevičius, ketvirtadienį pranešė Seimo kontrolierių įstaiga.

REKLAMA

Tyrimą dėl mokesčių inspektorių veiksmų kontrolierius atliko savo iniciatyva.

Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai sąskaitą su 600 litų areštavo, nes kažkas pasinaudojo S.Šaškevičiaus dokumentais, įsteigė įmonę ir valstybei įsiskolino 290 tūkst. litų, kol šis žmogus dėl patirto streso psichiatrinėje ligoninėje gydėsi pašlijusią sveikatą.

„Akivaizdu, kad šio neveiksnaus žmogaus teisės buvo pažeistos, o turimos santaupos buvo areštuotos nepagrįstai. Šią savo klaidą Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai turėjo ištaisyti kaip galima greičiau. Turėjo būti daroma viskas, kad neteisėtai areštuoti pinigai žmogui būtų grąžinti kaip galima greičiau. Tačiau nepaisant to, pareigūnai šį klausimą sprendė beveik ketverius metus - nuo 2005 metų spalio“, - piktinosi R.Valentukevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, mokesčių inspektoriai susizgribo tik, kai ši problema buvo paviešinta visuomenei.

„Todėl darau išvadą, kad sprendimas dėl neteisėtai nusavintų pinigų grąžinimo buvo vilkinamas, susirašinėjimai su institucijomis vyko per ilgai, o pareigūnai nenorėjo gilintis į problemos esmę. Juk pirmiausia turėjo būti atsakyta į klausimą, kaip sergančio ir gulinčio ligoninėje asmens vardu galėjo būti įsteigta įmonė“, - teigė Seimo kontrolierius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų