• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10 labiausiai pašėlusių pasaulio vakarėlių

Venecijos karnavalas? Pamplonos festivalis? „Octoberfest“ šventė? Taip, šios šventės šaunios. Taip, jos žinomos.Tačiau daugelis žmonių, apsilankę kartą, daugiau nebegrįžta. O dabar pakalbėkime apie šventes, kur kai kurie grįžta kasmet.

REKLAMA
REKLAMA

„La Tomatina“


Niekas nežino šios šventės ištakų – galbūt tai buvo tik prastas pokštas – pomidorų kova tarp dviejų pirklių, lažybos ir pan. Niekas nežino, kaip tai prasidėjo, tačiau aišku, jog jau nuo 1945 metų „La Tomatina“ virto vietine kasmetine tradicija, kuri paskutinį rugpjūčio antradienį pritraukia beveik 30 000 žmonių. Jei niekada nepavyko sukelti maisto mūšio mokyklos valgykloje, tai – jūsų šansas.

REKLAMA

Kada: paskutinis rugpjūčio antradienis

Kur: mažas Buñol miestelis Valensijos regione Ispanijoje

Pilnaties vakarėlis

Legenda byloja, jog Pilnaties vakarėlis prasidėjo tiesiog kaip paprasta gimtadienio švente 80-aisiais. Po jos keliautojai nusprendė grįžti čia vėl ir vėl. Pasklidus žiniai toks vakarėlis pradėtas rengti kas mėnesį.

Netrukus hipių šventė virto 20 000 žmonių festivaliu. Net ir nesezono metu, čia suplūsta bent 10000 lankytojų. Daugelis tvirtina, jog su laiku festivalis išsisėmė. Tačiau ieškantiems trankių linksmybių, trunkančių dieną ir naktį, tai – ideali vieta.

REKLAMA
REKLAMA

Kada: kas mėnesį per pilnatį

Kur: Ko Pha Ngan, Tailande

Degantis žmogus

Ieškote netikėtumų ir ekstravagancijos? „Degančio žmogaus“ šventė kaip tik tokia. 8 dienas dykumoje trunkančio festivalio pabaigoje sudeginama milžiniška medinio žmogaus statula. Be to, festivalis kasmet turi savo temą (šiemet tai buvo „Amerikietiška svajonė“). Pernai jo rengėjai pritraukė net 47 000 žmonių.Svarbiausia - čia jums prireiks visko, tik ne pinigų. Parduodami tik du dalykai - ledas ir vanduo. Visa kita - mainoma.

Kada: Prasideda 8 dienas prieš Amerikos darbo dieną rugsėjį;

Kur Blackrock dykuma, Nevada, JAV.

Songkran


Songkran – tai tajų naujeji metai. Tai – dvasinis festivalis, kurio tikslas – nusiraminti ir apsivalyti nuo nuodėmių. Ir ar gali būti geresnis apsivalymo būdas nuo senųjų, nei keletas naujų? Songkran šėliojimai apima visą šalį ir beveik kiekvienas gyventojas įsitraukia į, ko gero, didžiausią pasaulyje vandens kovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kada: balandžio viduryje;

Kur: Bet kur Tailande

„Glastonbury“ muzikinis festivalis


3 dienas trunkantis muzikinis festivalis, skirtas muzikai ir menams sutraukia lankytojus iš viso pasaulio. Vien pernai čia suplaukė 177000 žmonių, stebėjusių 700 pasirodymų.

Kada: paskutinis birželio savaitgalis;

Kur: Pilton miestelis Anglijoje

Holi


Kaip ir Tajų šventė Songrkanas, Holi yra dviejų dienų induistų pavasario festivalis, vykstantis šiaurės Indijoje. Pirmąją naktį deginami laužai, antrąją, dideliam vaiko, tupinčio kiekviename iš mūsų džiaugsmui, visi barstomi spalvotais miltais bei laistomi vandeniu.

REKLAMA

Kada: per pilnatį kovo mėnesį

Kur: Indijoje

„ Bay to Breakers“


Tai turėtų būti septynių mylių bėgimo lenktynės, tačiau vietoj to San Franciske vyksta 7-mylis karnavalas bei statinaičių varžybos. Viskas prasidėjo 1906-aisiais, siekiant palaikyti žmonių dvasią po žemės drebėjimo. Tačiau vietiniai vis dar palaiko šią tradiciją. Kasmet čia susirenka daugiau nei 70 000 kostiumuotų (ar nuogų) žmonių, su vežmėliais pilnais alaus statinaičių.

Kada: trečias gegužės sekmadienis;

Kur: San Franciskas, Kalifornija, JAV

Australijos diena

Australai myli du dalykus: alų ir kepsnius ant grotelių. Švesdami pirmųjų europiečių kontinente įkūrimą, Australai mėgaujasi abiem. Be to – šokiais, muzika ir renginiais.

REKLAMA

Kada: sausio 26

Kur: Bet kur Australijoje

Karalienės diena


Paprastai olandai – uždaroki žmonės. Tačiau švęsdami karalienės gimtadienį jie tiesiog pašėlsta. Visoje šalyje oranžiniais rūbais apsirengę žmonės šoka, dainuoja bei ūžauja kanaluose plūduriuojančiose valtyse.

Kada: balandžio 30

Kur: Olandijoje

Calgary rodeo

10 dienų rodeo, pritraukia daugiau nei milijoną lankytojų. Ilgiausias renginys Kanadoje prasideda paradu, kurį verta pamatyti, net jei nesidomite rodeo. Be to – ši šventė puikus pretekstas pašėlioti visiems kanadiečiams ir šalies svečiams.

Kada: antra liepos savaitė

Kur: Calgary miestelis Albertoje, Kanada

******************************************

Scanpix, "bravenewtraveller.nuotr"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų