REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė sulaukė pirmojo akibrokšto parlamento komitete. Žmogaus teisių komitetas nepritarė nei Vyriausybės praėjusių metų ataskaitai, nei šių metų biudžeto perskirstymo projektui.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp balsavusiųjų prieš šiuos dokumentus ir susilaikiusiųjų buvo ir valdančiosios koalicijos atstovų.

REKLAMA

Vienas iš jų Tautos prisikėlimo partijos frakcijos Seime narys Mantas Varaška tvirtino negalįs pritarti Ministrų kabineto pateiktam biudžeto perskirstymo projektui, nes „iš pat pradžių buvo pasirinkta ydinga mokesčių formavimo kryptis“.

Anot jo, tokiais tempais mažinant finansavimą už žmogaus teisių gynimą atsakingos institucijos nebeišgali tinkamai atlikti savo funkcijų. „Institucija veikia, bet ne dirba“, - M.Varaška prognozavo, kad taip nutiks priėmus Vyriausybės siūlymus mažinti išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė siūlo maždaug 3 mlrd. litų mažinti valstybės išlaidas.

„Komiteto nariams atrodo, kad tie dideli mažinimai yra neteisingi, kad per daug mažinamos visos išmokos, programos, atlyginimai toms grupėms, kurios socialiai labiau pažeidžiamos“, - ketvirtadienį BNS komiteto sprendimą aiškino jo pirmininkas liberalcentristas Arminas Lydeka.

Balsuojant dėl konservatoriaus Andriaus Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės ataskaitos susilaikė ir jo bendražygė Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė.

Anot Žmogaus teisių komiteto pirmininko, vieni komiteto nariai kritikavo socialdemokratų Vyriausybės veiklą, kiti - dabartinio Ministrų kabineto, todėl balsuojant nusvėrė neigiama pozicija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės ataskaitą spėjo apsvarstyti Seimo Ekonomikos, Europos reikalų, Sveikatos reikalų, Teisės ir teisėtvarkos, Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetai. Jie pritarė šiam dokumentui.

Balandžio 14 dieną Seimui pateikęs praėjusių metų veiklos ataskaitą premjeras A. Kubilius pabrėžė, kad jo vadovaujamas Ministrų kabinetas 2008 metais tedirbo 20 dienų. Jis pabrėžė neketinąs atsiskaityti už socialdemokrato Gedimino Kirkilo Vyriausybę.

Pagal Seimo Statutą, kiekvienais metais iki kovo 31 dienos Vyriausybė turi pateikti savo metinę veiklos ataskaitą. Joje privalu aptarti ir artimiausio laikotarpio veiklos prioritetai. Po Vyriausybės ataskaitos pateikimo ją svarsto Seimo komitetai ir rengiama speciali Seimo diskusija, kurios pabaigoje Seimas gali priimti rezoliuciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų