• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien premjeras Andrius Kubilius šiandien susitiko su JAV Atstovų Rūmų narių delegacija, viešinčia Vilniuje. Kongreso delegacija atstovauja JAV ir ES Transatlantinių idėjų dialogo grupei, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu aptarti dvišaliai santykiai, tarptautinė padėtis, pasaulio ekonomikos atsigavimo perspektyvos ir su žydų kultūros paveldu Lietuvoje susiję klausimai.

REKLAMA

Premjeras A. Kubilius pakartojo Lietuvos įsipareigojimą būti strategine JAV partnere įtvirtinant demokratijos vertybes, taiką ir saugumą įvairiose pasaulio dalyse. Kongreso delegacijos vadovė Shelley Berkly pažymėjo, kad atvykdami į Lietuvą JAV Atstovų Rūmų nariai ne tik dėkoja jos Vyriausybei ir žmonėms už paramą JAV ir NATO misijoms Irake ir Afganistane, bet ir išreiškia paramą Lietuvos pozicijai Rusijos įsiveržimo į Gruziją akivaizdoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šia proga A. Kubilius sakė Kongreso delegacijai, kad JAV ir ES turi padėti Rusijai nedaryti tokių klaidų, nes tai būtų naudinga visų pirma pačiai Rusijai.

Kalbėdamas apie pasaulio ekonomikos recesijos poveikį Lietuvai, premjeras A. Kubilius išreiškė įsitikinimą, kad Lietuva įveiks ūkio sunkumus, o sunkmetis taps gera proga politikams susitarti ir atlikti pernelyg ilgai atidėliotas būtinas reformas.

Kongresmenai savo ruožtu pagyrė ryžtingus Lietuvos Vyriausybės veiksmus pasaulio finansų ir ekonomikos krizės akivaizdoje mažinant biudžeto deficitą.

Atsakydamas į kai kurių delegacijos narių klausimus dėl žydų bendruomenės turto Lietuvoje restitucijos, Premjeras A. Kubilius išreiškė apgailestavimą, kad ankstesnės Vyriausybės nepaisė savo pažadų ir užvilkino šio klausimo sprendimą bei informavo kongresmenus, kad Vyriausybės parengtas žydų bendruomenės nuosavybės grąžinimą reguliuojančio įstatymo projektas šiuo metu yra derinamas ir artimiausiu metu bus pateiktas Seimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų