REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybei pateiktas projektas, siūlantis privalomai skelbti visus teisės aktų projektus valstybės institucijų interneto svetainėse.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip penktadienį pranešė Teisingumo ministerija (TM), tokiu teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus projektu siekiama sudaryti realias galimybes visuomenei dalyvauti teisės aktų projektų rengimo ir derinimo procese bei užtikrinti geresnę teisėkūros kokybę.

REKLAMA

Kartu su teisės aktų projektais - tiek nacionaliniais, tiek Europos sąjungos - turėtų būti skelbiama ir visa su numatomu teisiniu reguliavimu susijusi medžiaga: derinimo ir aiškinamieji raštai, poveikio vertinimo pažymos ir kita medžiaga.

"Taip būtų užtikrinta, kad visi teisės aktai būtų priimami tik visapusiškai įvertinus visus tyrimus ir analizes, būsimą teisinio reguliavimo poveikį visuomenei", - pranešime spaudai cituojamas R.Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu, rašoma pranešime, valstybės institucijos savo internetiniuose puslapiuose teisės aktų projektus skelbia savo nuožiūra, todėl visuomenė dažniausiai nesužino apie rengiamus svarbius teisės aktus ir neturi galimybės iš anksto pareikšti nuomonės ar pastabų.

R.Šimašiaus teigimu, iš anksto paskelbus rengiamus projektus būtų užtikrintas teisėkūros viešumas.

Minėtame projekte siūloma nustatyti, kad visi projektai ir lydimoji medžiaga teisės akto projektą parengusios institucijos interneto svetainėje būtų skelbiami tą pačią dieną, kai jis teikiamas derinti suinteresuotoms institucijoms. Pagal pateiktas pastabas patobulintas teisės akto projektas su visa lydimąja medžiaga turėtų būti skelbiamas pakartotinai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisingumo ministerija ir jai pavaldžios įstaigos savo interneto svetainėse jau skelbia informaciją apie rengiamus teisės aktų projektus.

Šią savaitę Vyriausybė pritarė siūlymui valstybės ir savivaldybių institucijų darbuotojų atlygius skelbti tų institucijų interneto svetainėse.

Balandžio pradžioje Vyriausybė nutarė įpareigoti valstybės valdymo institucijas viešai skelbti detalesnę informaciją apie planuojamus atlikti viešuosius pirkimus ir jų vykdymo eigą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų