REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas gali siūlyti pradėti parlamento kanclerio Gintauto Vilkelio atleidimo procedūrą.

REKLAMA
REKLAMA

A.Valinskas, regis, norėtų kuo greičiau užbaigti jam neįtikusio Seimo kanclerio reikalą. Manoma, kad nutarimą dėl G.Vilkelio atleidimo iš pareigų A.Valinskas stengsis įtraukti į rytdienos Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę. Esą parlamentarams bus siūloma, kad šiuo metu lūžusią koją besigydantis G.Vilkelis pareigų netektų vos grįžęs į darbą.

REKLAMA

Valdančiosios koalicijos partneriai tokiems A.Valinsko ketinimams linkę pritarti. Tačiau Seimo opozicinių frakcijų nuomone, skubėti šiuo klausimu nedera. Esą reikėtų palaukti, kol G.Vilkelis grįš į darbą ir pasiaiškins dėl jam pažertų pastabų.

Turi priekaištų.

Prieš kelias dienas A.Valinskas, sukvietęs Seimo frakcijų vadovus pasikalbėti, informavo apie ketinimus artimiausiu metu imtis spręsti G.Vilkelio likimą. Tačiau frakcijų vadovai neskubėjo žadėti paramos Seimo pirmininkui. Esą šį klausimą pirmiausia reikėtų aptarti frakcijų viduje.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija G.Vilkelio atleidimo galimybę turėtų apsvarstyti šiandien vakare. Tačiau frakcijos seniūnas Jurgis Razma neslėpė, kad nepatenkintųjų kanclerio veikla konservatorių gretose - ne vienas ir ne du.

Seimo Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos seniūnas Laimontas Dinius taip pat teigė, kad nemažos dalies jo kolegų netenkina G.Vilkelio veikla. "Jei šis klausimas bus svarstomas Seime, greičiausiai jam pritarsime", - sakė jis.

Ragina išklausyti

Seimo opozicijos lyderis Gediminas Kirkilas LŽ pasakojo, kad per parlamento valdybos posėdžius buvo pateikta šūsnis medžiagos apie esą netinkamą G.Vilkelio vadovavimą. Seimo kancleriui priekaištauta dėl viešosios įstaigos Parlamentinio bendradarbiavimo centro veiklos, lengvatų parlamentą maitinančiai įmonei "Greminta", taip pat dėl Seime neva tvyrančios įtampos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak G.Kirkilo, G.Vilkelis neturėjo galimybės atsakyti į jam pažertas pastabas. "Visos kalbos apie Seimo kanclerio atleidimą vyksta už akių. Tam nepritariu ir manau, kad reikia leisti jam pasiaiškinti", - įsitikinęs jis.

Seimo frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūnas Valentinas Mazuronis pasikalbėti su A.Valinsku apskritai nebuvo kviestas. Apie Seimo pirmininko ketinimus keisti kanceliarijos vadovą jis girdėjo tik iš ankstesnių užuominų. "Kai valdžiai reikia paramos, jos atstovai rengia viešųjų ryšių akcijas, kviečia tartis. Tačiau kai sprendžiami juos dominantys klausimai, jie dirba vienui vieni", - nusivylimo neslėpė V.Mazuronis.

REKLAMA

Postas - merui?

LŽ šaltinių duomenimis, kaip vienas realiausių kandidatų į Seimo kanclerio vietą minimas Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys. Teigiama, kad pasirinkęs šio liberalcentristo kandidatūrą A.Valinskas sustiprintų vakar tarp Seimo Liberalų ir centro bei TPP frakcijų pasirašytą sutartį dėl bendro darbo parlamente.

Kelią į aukštą postą Seime G.Mikšiui gali palengvinti ir pažintis su L.Diniumi. Prieš tapdamas parlamentaru "prisikėlietis" kurį laiką dirbo Šiaulių miesto mero padėjėju. Tačiau L.Dinius paneigė, kad svarstoma G.Mikšio kandidatūra. "Tokie teiginiai - lyg iš pasakų srities. Pirmiausia reikia priimti sprendimą dėl dabartinio Seimo kanclerio atleidimo, o tik tuomet dairytis galimų kandidatų", - aiškino jis.

G.Mikšys LŽ taip pat teigė, kad pasiūlymų tapti Seimo kancleriu nesulaukė. "Nemėgstu skaičiuoti vyturių danguje, geriau žvirblis rankoje. Tačiau jei sulauksiu kokio pasiūlymo, svarstysiu", - aiškino jis.

Roberta TRACEVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų