REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš pusmetį perskaičiusi vieną knygą “Mis Lietuva 2008” Gabrielė Martirosianaitė pradėjo domėtis ekologija.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomiausia, kad su ekologijos idėjomis mergina supažindino ne tik savo šeimos narius - tokios gyvensenos principus ji ėmė skleisti ir bendraamžiams.

REKLAMA

„Daugelis mano, jeigu jis taip vienas elgsis - pasaulis nepasikeis, tačiau, mano nuomone, būtent viskas ir prasideda nuo vieno žmogaus, - samprotauja gražioji kaunietė. - Kiekvienas iš mūsų turime jausti atsakomybę už savo elgesį, rūpintis ne tik savo, bet ir kitų žmonių ateitimi. Jeigu ekologijos idėjas puoselės nors vienas visuomenės narys, tuo susidomės ir kiti”.

Pirmasis žingsnis, kurį mergina žengė ekologijos link, - su savo šeima pradėjo rūšiuoti atliekas. „Rūšiavimas nereikalauja kokių nors lėšų, tiesiog šis darbas užima šiek tiek daugiau laiko”, - sako mergina. Apsipirkdama parduotuvėje Gabrielė ėmė ieškoti produktų popierinėse pakuotėse ir rinktis tik daugkartinio naudojimo maišelius. Siaučiant ekonominei krizei daugiausia pastangų reikalauja ekologiškas maistas. „Dabar gal ir ne laikas rinktis brangiau kainuojančius ekologiškus produktus, tačiau bent galima tuo domėtis, dažniau rinktis namie ruoštą maistą”, - samprotauja ji.

Gal po vidurinės mergina rinksis su ekologija susijusias studijas? Gabrielė įsitikinusi, kad norint ekologiškai gyventi, nebūtina studijuoti su tuo susijusią discipliną. Jai daug arčiau širdies yra kalbos.

Parengta pagal „Respublikos“ priedą „Julius/Brigita“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų