REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paneuropinė partija "Libertas" ir Tautos prisikėlimo partija (TPP) ketina bendradarbiauti per rinkimus į Europos Parlamento (EP). Jungtiniame sąraše bus įrašytas ir prezidento patarėjas Lauras Bielinis.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pranešta antradienį surengtoje spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo "Libertas" vadovas Declanas Ganley (Deklanas Ganlėjus), TPP frakcijos narys Saulius Stoma, prezidento patarėjas Lauras Bielinis, teisininkė Eugenija Sutkienė.

REKLAMA

Pastarieji du pranešė ketinantys po šios partijos skėčiu kandidatuoti į EP.

Pasak D.Ganlėjaus, diskusijos ir su kitais potencialiais partneriais tebesitęsia.

L.Bielinis spaudos konferencijoje aiškino, kad savo ketinimus jis suderinsiąs su dabartinėmis šalies vadovo patarėjo pareigomis ir iki prezidento Valdo Adamkaus kadencijos pabaigos ketina likti jo patarėju vidaus politikos klausimais. Jis teigė agitacijos laikotarpiui ketinantis pasiimti atostogas.

REKLAMA
REKLAMA

"Visų pirma, jeigu kalbėsime apie mano darbą, tai aš ten dirbu klausimu, kuris sietinas su vidaus politika, o ne su Europos Sąjunga. Natūralu, kad viskas susieta (...) Prezidentas prašė, kad aš neišeičiau visai, iš karto šitą pasakau, taigi aš turėsiu pasiimti atostogų savo sąskaita ar panašiai. Iki tol man teks kažkaip gudriai derinti, kad neperžengčiau raudonos linijos, darbą Prezidentūroje ir vienaip ar kitaip dalyvavimą šitoje politinėje organizacijoje. Visas mano džiaugsmas ir lengvumas tame, kad aš vis dėlto užsiimu vidaus politika", - spaudos konferencijoje dėstė L.Bielinis, tikinęs, kad su prezidentu apie savo dalyvavimą EP rinkimuose yra ne kartą kalbėjęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Keliskart kalbėjau, išties ir dar šiandien vėl pasakiau, kad einu į spaudos konferenciją, nes tai yra darbo laikas. Taip kad aš atsiklausiau darbdavio ir mano darbdavys, prezidentas, pasakė labai paprastą frazę - politikoje yra įvairios kryptys ir įvairios pozicijos, ten, kur būsi tu, ko gero, bus ramiau", - šalies vadovo žodžius pateikė L.Bielinis.

Pasirinkimą dalyvauti EP rinkimuose šios partijos sąraše E.Bielinis aiškina "taip ištiko, ką padarysi, taip ištiko, vadinasi taip ir yra". Jis teigia, kad Lietuvoje veikiančios partijos esančios jo tyrimo objektas, o "Libertas" kalbasi su juo kaip lygus su lygiu.

REKLAMA

Klausiamas, kaip jis jausis bendrame sąraše su šou žvaigždėmis, L.Bielinis TTP įvardijo kaip Lietuvos politinę realiją.

"Dar negalima sakyti, kad sąrašas yra bendras, vyksta derybos, galbūt taip ir įvyks (...) Aš sutinku, kad vienaip ar kitaip į politiką turi eiti žmonės, kurie vienaip ar kitaip suvokia politikos esmę ir nedaro iš to savotiškų žaidimų (...) Ši partija (TPP-BNS) yra Lietuvos politinės realijos sudėtinė dalis, ši partija veikia kaip valdančiosios daugumos partija, ir jinai veikia taip, kaip moka, ir mokosi, kiek jiems pasiseks, pamatysime jų kadencijos gale, linkiu jums laimėti ten daug ir būtų profesionaliais pabaigoje", - kalbėjo L.Bielinis.

REKLAMA

Anksčiau skelbta, kad "Libertas" ketina per rinkimus į EP kelti savo kandidatus visose 27 Europos Sąjungos (ES) šalyse. Partija nurodo sieksianti didesnės demokratijos, atskaitomybės ir skaidrumo ES.

D.Ganley į klausimus apie partijos finansavimą atsakinėjo pamokančiai - esą to klausdami žurnalistai tiesiog švaisto laiką, nes tuo metu galėtų klausti, kaip partija ketina efektyvinti ES darbą.

EP rinkimai vyks birželio 7 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų