REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas kitą savaitę ketina apsvarstyti pasiūlymus, kaip pataisyti įstatymą dėl nacionalinio investuotojo bendrovės "Leo LT" steigimo, kad jis neprieštarautų Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA

Atitinkamus pasiūlymus teiks neformali energetikos ministro vadovaujama specialistų darbo grupė.

REKLAMA

"Kitą savaitę greičiausiai svarstysime siūlymus, kaip derėtų reaguoti į Konstitucinio Teismo išvadas dėl "Leo LT" įkūrimo - pataisyti tas įstatymo nuostatas, kurias teismas pripažino antikonstitucinėmis", - trečiadienį Teisės ir teisėtvarkos komiteto narius informavo komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras.

Vėliau jis BNS sakė, kad kitą savaitę komitetui bus pateiktas galimų pataisų juodraštis, kurį komitetas apsvarstys ir jau savo vardu registruos įstatymo dėl "Leo LT" įkūrimo pataisas.

REKLAMA
REKLAMA

"Esu suinteresuotas, kad pataisos kuo greičiau atsirastų", - sakė parlamentaras.

S.Šedbaras pabrėžė, kad tikriausiai bus siūloma keisti ne tik pagrindinį įstatymą dėl "Leo LT" steigimo, bet kelis kitus susijusius įstatymus.

KT vasario pabaigoje nusprendė, kad kai kurios įstatymų nuostatos dėl "Leo LT" prieštaravo Konstitucijai.

"Leo LT" steigimą leidęs įstatymas priimtas maždaug prieš metus, o įmonė įkurta pernai gegužę, į ją sujungus valstybės valdytas "Lietuvos energijos" ir Rytų skirstomųjų tinklų akcijas bei "NDX energijos" turėtas VST akcijas.

Vyriausybė valdo 61,7 proc., "NDX energija" - 38,3 proc. "Leo LT" akcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų