REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taikomosios dailės muziejuje kovo 12 d. buvo atidaryta Nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ tarptautinė dailės paroda „Gamtos ilgesys. Europos peizažai“, kurią surengė Lietuvos dailės ir Aukštutinės Austrijos žemės muziejai (veiks iki gegužės 17 d.).

REKLAMA
REKLAMA

Parodoje eksponuojama  per 200 XVI – XX a. pr. peizažų, ją taip pat papildo edukacinė bei muzikos programos.

REKLAMA

Kovo 24 d., antradienį, 19 val. Taikomosios dailės muziejuje (Arsenalo 3A) pradedama parodos „Gamtos ilgesys. Europos peizažai“ muzikos programa, kurią parengė muzikologė Zita Kelmickaitė. Programą sudaro šeši koncertai, kurie skirtingais aspektais pristatys muzikos kūrinius gamtos tema. Pirmajame koncerte „Džiazo improvizacijos gamtos ilgesio tema“ dalyvauja Artūras Anusauskas (fortepijonas) ir Vytautas Labutis (saksofonas). Koncertą veda Zita Kelmickaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame koncerte klausytojai galės stebėti dviejų žinomų džiazo muzikantų improvizacijas parodoje pasirinktų paveikslų temomis. Muzikos radimasis čia pat iš ką tik matytų vaizdų, patirtų įspūdžių ir pojūčių - savotiškas iššūkis ir atlikėjams, ir klausytojams. Tad visi klausytojai  bus kviečiami kartu pasimėgauti muzikos kūrimo magija.

Antrasis muzikos programos koncertas „Nuotaikų žaismė gamtoje“ įvyks kovo 27 d., penktadienį, 18 val., kuriame dalyvauja Antano Foko vadovaujama tautiška kapelija  „Sutaras“. Šiame koncerte, Zitos Kelmickaitės mintim, „klausytojai išgirs, kaip mūsų senoliai sugebėdavo gamtoje ne tik akis paganyti žvelgdami į žaliuojančias pievas, dūzgiančias biteles, bet ir patys save linksmindavo ganydami – išsisukę birbynėlę tirliuodavo, skudučius pasidarę iš garšvos skudučiuodavo. O jau kaip paukščius ir kitokius gyvūnėlius pamėgdžiodavo!... Kūrybingasis „Sutaras“ su džiaugsmu, smagumu, o kur reikia ir šmaikštumu, žvelgdami į prosenelių palikimą, šiuos gamtoje kurtus kūrinius pateiks klausytojams, o gal net drauge ir atliks...“

Įėjimas į koncertą - su parodos lankytojo bilietu. Koncerto dalyviai pirmiausia kviečiami susipažinti su paroda, o po to pasiklausyti muzikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų