REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Roges ruošk vasarą, o ratus - žiemą. Taip ir su vestuvėmis: nori tuoktis šiltąjį sezoną - pasirengimo darbų imkis prieš pusmetį. Pirmiausia išsiaiškink, kiek kas kainuoja. Į daugelį klausimų atsakė Vilniuje surengta vestuvių paroda.

REKLAMA
REKLAMA

Vestuvių parodoje kelios dešimtys firmų ir pavienių asmenų lankytojams siūlė savo transporto ar šventės įamžinimo paslaugas, konditeriją, drabužius, stalo puošybos elementus, fejerverkus, muzikantus, piršlius ir t.t.

REKLAMA

Klaipėdiečiai į sostinę atbogino baltą karietą. Pajūryje ją nuomoja už 500 litų. Jei vestuvininkai karietos pageidauja kitoje šalies vietoje, pridedamos transportavimo išlaidos. Iki Vilniaus - 800 litų. Parodoje dalyvavo ir didieji limuzinai, sovietinio palikimo volgos, kiti retro automobiliai.

Nuotakų suknelių parodoje netrūko, bet ko nors itin įspūdingo neišvydome. Pakalbinta vieno salono atstovė atskleidė, kad suknelės nuoma kainuoja nuo 500 litų. Suma priklauso nuo to, kiek kartų suknelė dėvėta. Salonai linkę tokį drabužį nuomoti kartą per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunikius labiau domino fejerverkai. Vienos rimtos firmos darbuotojas pranešė, kad profesionalūs 3 minučių trukmės fejerverkai dabar kainuoja apie 2000 litų. „Galime duoti ir pigesnių - už 500 litų. Tada patys pabroliai galėtų juos šaudyti 1,5 minutės. Konkurentai, mačiau, siūlo 3 minučių fejerverkus už 300 litų, bet nelabai įsivaizduoju, kas tai galėtų būti“, - kalbėjo saliutų žinovas. Parodoje siūlyta ir pastaruoju metu išpopuliarėjusių dangaus žibintų. Jų kaina - 8-12 litų.

Stalų dekoratoriai stebuklų neparodė, daugelis papuošti renkasi tradicines puokšteles. Labiau akį traukė vaisių stalo pavyzdys su meistriškai išpjaustytais arbūzais, melionais: jų minkštime atsiranda gėlės, papūgos, ornamentai. Vienas toks vaisius kainuoja 80-120 litų. Na, o desertų mėgėjams didžiulis, dviejų aukštų baltas tortas buvo pasiūlytas už 800 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp parodos dalyvių buvo ir gyvų balandžių. Jaunas paukštininkas sakė, kad jaunavedžių į dangų paleisti balandėliai dažniausiai grįžta pas šeimininką. Porelė gražių baltų balandžių kainuoja 100 litų.

Vestuvių fotografo paslaugų kaina prasideda nuo 1,5 tūkstančio litų. Deja, nemaža dalis tų, kurie savo darbus eksponavo parodoje, nuvylė - vestuvių nuotraukose vis dar pernelyg daug kičo.

Žinoma vestuvių planuotoja Diana Sugintienė, paklausta apie šią parodą, sakė sveikinanti pačią iniciatyvą, tačiau dalyviams dar reikia pasitempti. Profesionalė kasmet vyksta į panašias parodas Londone. Ką britai siūlo šiemet?

REKLAMA

„Pirmiausia - nuotakų apranga. Įspūdingai atrodo romėniškos suknelės, prie kurių vietoj nuometo siūlomas sidabrinių ir auksinių lauro lapų vainikas. Dominuoja šalti tonai, labai įdomi mėlyno sidabro spalva, daug šaltibarščių spalvos akcentų, - pasakojo D.Sugintienė. - Jei nuotakos puokštelė alyvų spalvos, tai ir jos skrybėlaitė „tabletė“ tokia pat.“

Lietuvė pažymėjo, kad šiemet britai orientuojasi į Rusiją. „Žiemos vestuvėms peršamos movos, aukštos kepurės. Nuotakų paltai - su milžiniškomis uodegomis. Labai gražiai atrodo. Parodoje akcentuoti ir nuotakų apatiniai - jie turėtų būti kūno spalvos, ramūs, lygūs, be jokių mezginių“, - pasakojo ji.

REKLAMA

O ką Londonas diktuoja jaunikiams? „Jiems liepta ne tik pasidaryti vyrišką manikiūrą, bet ir išsirauti plaukus iš nosies, - juokėsi Diana. - Taip pat vyrams, kurių oda riebi, problemiška, patarta kreiptis į specialistus ir „patiuninguoti“ veidą, kad nuotraukose šalia žavių savo nuotakų gerai atrodytų. Kostiumą jaunikis turi pirkti po to, kai nuotaka išsirinks suknelę. Liemenė derinama prie jaunosios drabužio. Vėlgi - madingi šaltibarščių spalvos kaklaraiščiai.“

Madingas „vintage“ stilius. Ne tik aprangoje, - ant pokylio kėdžių vietoj kaspinėlių atsiranda segės. Ir į vestuves anglai noriai važiuoja retro automobiliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Puotos kulminacijai jie nenaudoja nei fejerverkų, nei balionų su bengališkomis ugnelėmis. Juk tai ne tik gražu, bet ir pavojinga. Bengališka ugnele labai lengva padegti šilkinę suknelę“, - įspėjo vestuvių planuotoja.

Jurga KLIMAITĖ-RIEBLING

Stasio Žumbio nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų