REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ES užsienio reikalų ministrai sutarė devyniems mėnesiams pratęsti sankcijų Baltarusijai taikymo įšaldymą, t.y. devynis mėnesius nepaisyti draudimo išduoti vizas Baltarusijos lyderiams.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS pirmadienį po ES Bendrųjų reikalų ir išorinių santykių tarybos (BRIST) posėdžio sakė Lietuvos UR ministras Vygaudas Ušackas, sankcijų taikymo „suspendavimas“ yra pratęsiamas ribotam laikotarpiui, kuriam pasibaigus bus vertinama, kaip Minskas vykdo savo pažadus ir įsipareigojimus.

REKLAMA

„Konkrečiai buvo svarstoma apie sankcijų galiojimą 25 Baltarusijos pareigūnų atžvilgiu. (...) Šiandien priimtas sprendimas pratęsti 12 mėnesių sankcijų galiojimą, tuo pačiu suspenduojant jų įgyvendinimą 9 mėnesiams. (...) Daugelis ES ministrų pažymėjo, kad Bendrija turi būti atvira dialogui su Baltarusija, tačiau svarbu yra užtikrinti tam tikrą stebėjimą, kad Baltarusijos prisiimti įsipareigojimai ir pažadai sudaryti sąlygas atvirai visuomenei veikti būtų įgyvendinami“, - teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, nepriklausoma, stabili, pagal laisvosios rinkos dėsnius funkcionuojanti ir demokratinę visuomenę turinti Baltarusija yra Lietuvos nacionalinis interesas.

Baltarusijos prezidentui Aleksandrui Lukašenkai, kurį Vašingtonas vadina paskutiniuoju diktatoriumi Europoje, dėl nedemokratiškų rinkimų 2006 metais buvo paskelbtos sankcijos neleisti jam atvykti į Europos Sąjungos šalis.

Tačiau pernai šios sankcijos buvo įšaldytos kaip paskata Baltarusijos vadovams, paleidusiems į laisvę politinius kalinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų