• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia Baltijos šalyse žemės ūkio bendrovė „Agrowill Group“ praneša, jog remia kai kuriuos ūkininkų keliamus reikalavimus, tačiau ūkininkų streike kovo 31 dieną nedalyvaus. „Agrowill Group“ laikosi pozicijos, kad su šalies valdžia reikia konstruktyvaus dialogo ir realių sprendimų, o streikas yra kraštutinė priemonė, nebūtinai atnešianti konkrečių pokyčių.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu didžiausia Baltijos valstybėse žemės ūkio bendrovė „Agrowill Group“ valdo apie 36 tūkst. hektarų dirbamos žemės ir apie 6 tūkst. melžiamų karvių bandą. „Agrowill Group“ ir bendrovės dukterinėse įmonėse dirba per 800 kvalifikuotų darbuotojų. Per 2008 metus gauta 72,7 mln. litų pajamų.

REKLAMA

„Lietuvoje pieno supirkimo kainos smarkiai nukrito – jos yra  apie 30 proc. žemesnės nei ES kainų vidurkis Tai valstybės neveiklumo rezultatas. Lietuvos pieno rinka yra visiškai neapsaugota, skirtingai nuo ES senbuvių. Mūsų bendrovė, kaip didžiausia žemės ūkio bendrovė, labai stipriai kenčia nuo žemų kainų – per 2008 metus patyrė apie 7 mln. litų nuostolį. Tokia supirkimo kainų politika dar skaudžiau atsilieps smulkesniems ūkininkams. Mes manome, kad atsakingus valstybės vadovus reikia skatinti skubiai imtis žingsnių situacijai taisyti. Tačiau streikai, sukeliantys dar daugiau triukšmo ir nesusikalbėjimo, konkrečius sprendimus tik atitolins“, – pranešime cituojamas „Agrowill Group“ generalinis direktorius Mindaugas Juozaitis.

15 žemės ūkio bendrovių vienijančios „Agrowill Group“ vadovas teigė iš esmės palaikantis kai kuriuos ūkininkų reikalavimus ir mano, kad Žemės ūkio ministerija daro daug neaiškių ir nelogiškų pranešimų bei sprendimų. Jo vadovaujamos įmonės netenkina 30 proc. mažesnė už ES vidurkį pieno kaina, tačiau „Agrowill Group“ pozicija yra socialiai orientuota – įmonė bandys spręsti problemas racionaliai, o ne streikuodama. „Agrowill Group“ generalinis direktorius teigia manąs, kad racionalus požiūris į susiklosčiusią situaciją, o ne kraštutinės priemonės bei ultimatumai, gali padėti rasti tinkamas išeitis.

„Agrowill Group“ valdomų 15 žemės ūkio bendrovių prie streiko neprisidės ir stengsis savo reikalavimus dėl žemės ūkio bei ūkininkų padėties gerinimo valdžiai išdėstyti diskutuojant prie derybų stalo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų