REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva derasi su Kanada bei Naująja Zelandija dėl paprastesnio jaunų žmonių keliavimo į šias šalis ir jų piliečių svečiavimosi Lietuvoje. Numatoma, kad susitarimas su Kanada bus pasirašytas jau šiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

„Šio susitarimo paskirtis – sudaryti galimybes jaunimui pagilinti specialybės ir kalbos žinias, studijuoti ir dirbti atostogų metu kitoje valstybėje bei pažinti jos visuomenę bei kultūrą. Jį pasirašius, jauni Lietuvos piliečiai galėtų padirbėti ir pasisemti žinių Kanadoje, o kanadiečiai, atitinkamai, galės lankytis Lietuvoje,“ – sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Ekonominės migracijos skyriaus vedėja Mariana Žiukienė.

REKLAMA

Kaip rašoma pranešime spaudai, Kanados Vyriausybė jaunimo mainų susitarimų projektus pateikė visoms naujoms Europos Sąjungos valstybėms narėms.

Kanada ir Lietuva sieks sudaryti sąlygas jaunuoliams papildyti jų universitetines ir neuniversitetines studijas, įgyti darbo patirties, taip pat tobulinti kitos valstybės kalbos mokėjimą, geriau pažinti kultūrą ir visuomenę ir tokiu būdu skatinti abiejų valstybių savitarpio supratimą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ir Kanados piliečiai, pageidaujantys dalyvauti jaunimo mainų programoje pagal šį susitarimą, prašymo pateikimo metu turės būti nuo 18 iki 35 metų bei įrodyti, kad yra sudarę iš anksto suderintą darbo sutartį, vyksta stažuotis arba atlikti praktiką, arba, jei vyksta turizmo ar  pažintiniais tikslais, - patvirtinti savo ketinimą keliauti priimančiojoje valstybėje ir retkarčiais dirbti. Lankytis šalyje pagal šį susitarimą galima ne daugiau kaip du kartus ir ne ilgiau kaip po vienerius metus.

Lietuva gavo pasiūlymą ir iš Naujosios Zelandijos sudaryti dvišalį susitarimą su šia šalimi dėl darbo atostogų programos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios programos tikslas – skatinti jaunimo judėjimą skirtingų tradicijų bei kultūrų tikslais, suteikiant teisę įsidarbinti šalyje, į kurią atvykstama. Naujosios Zelandijos ir Lietuvos jaunimui būtų suteikiama galimybė gyventi ir dirbti.

Programos trukmė – vieneri metai, joje dalyvaujantis asmuo turės įrodyti, kad pagrindinis jo kelionės tikslas yra atostogauti, o darbas – šalutinis.

Kol kas neapsispręsta, kokio amžiaus jaunimui bus skirta ši mainų programa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų