REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausiosios tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas, faktinis tuometinės Lietuvos vadovas, europarlamentaras Vytautas Landsbergis, vertindamas devyniolika nepriklausomybės metų, sako, jog netoli tenueita.

REKLAMA
REKLAMA

„Šalis, kurios norėjome, tiesos ir teisingumo šalis, vis dar šmėžuoja tarp lūkesčių, tai vis dar siektina tikrovė. (...) Prieš 19 metų tą pačią kovo 11-ąją Stasys Lozoraitis Vašingtone kalbėjo - aš žinau, kad padėtis radikaliai pasikeitė, bet mes dar nekontroliuojam bankų, policijos, geležinkelio sistemos, elektros", - savo kalbą iškilmingame posėdyje Seime minint Nepriklausomybės atkūrimo dieną sakė V.Landsbergis.

REKLAMA

„Daug S.Lozoraičio pastabų vis dar aktualios: nežinau, ar jau turim tinkamą žmonių gerbiamą policiją, ar turim krašto gynybai turimą kariuomenę, ar kontroliuojam bankus, geležinkelius ir elektrą? Viskas suvaryta į maišą net antikonstituciniais žingsniais", - tęsė signataras.

Esamą padėtį valstybėje V.Landsbergis nusakė dar radikaliau: „Valstybė daugeliui yra srėbalo „bliūdas", kuriam susiūbavus gali užeiti ir „blūdas".

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu V.Landsbergis akcentavo, jog esama situacija ragina telktis: „Nusivažiavom, bet niekada nevėlu taisytis. Nevėlu susivokti ir mūsų kairei, ir dešinei, kad šalis ir visuomenė, kurios nori eiti į priekį ir turi žvelgti į priekį, turi telkti naujus žmones, šluoti nešvarybes".

1990 m. kovo 11 d. Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas priėmė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą, kuriame rašoma, kad atstatomas 1940 metais svetimos jėgos panaikintas Lietuvos Valstybės suverenių galių vykdymas ir Lietuva nuo šiol yra nepriklausoma valstybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų