REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento rinkimuose dalyvauti ketinanti Dalia Grybauskaitė teigia, jog Vyriausybė ir valdančioji dauguma turės priimti politinį sprendimą dėl tolesnio nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ likimo.

REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitės manymu, šią savaitę paskelbtas Konstitucinio Teismo (KT) nutarimas iš esmės reiškia, jog bendrovė turi „antikonstitucinį atspalvį“.

REKLAMA

„Vien tai, kad įstatymas ir pats įkūrimas šios įmonės vertinamas kaip antikonstitucinis, taip galima traktuoti KT nutarimą, rodo, kad pats procesas, darinio įkūrimas turi antikonstitucinį atspalvį. Būtina keisti įstatymą, valdymą, būtina užtikrinti, kad jei jau kuriame tokią struktūrą, ji turi atlikti tą vaidmenį, kuriam buvo kurta. Bet, deja, atrodo, kad nei tikslas nebuvo numatomas, nei priemonės buvo numatomos, kad nauja atominė būtų statoma. Vien to užtenka kvestionuoti tokio darinio naudingumą ir būtinumą Lietuvai“, - tiesioginėje portalo alfa.lt konferencijoje trečiadienį kalbėjo D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, Vyriausybei ne tik būtina kuo skubiau taisyti trūkumus, kuriuos nustatė KT, bet politikams reikia apsispręsti, kokio darinio reikia ir kaip jį reikia valdyti.

„Nes šiuo metu atrodo, kad šis darinys („Leo LT“ - BNS) diktuoja valstybei, o ne atvirkščiai“, - sakė D. Grybauskaitė.

Svetainės skaitytojų paklausta, ar prezidento Valdo Adamkaus vietoje būtų pasirašiusi „Leo LT“ žalią šviesą uždegusį Atominės elektrinės įstatymą, D. Grybauskaitė atsakė, jog to nedarytų.

„Tokio įstatymo nebūčiau pasirašiusi ir turiu prisipažinti, kad tokią rekomendaciją buvau davusi ir prezidentui Valdui Adamkui“, - kalbėjo eurokomisarė.

Pasak jos, mąstydama apie energetinę nepriklausomybę, Lietuva, be kita ko, turėtų daugiau dėmesio skirti atsinaujinantiems energetikos šaltiniams - atliekų deginimui, vėjo jėgainėms ir geoterminiam šildymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų