REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klubas „13 ir Ko“ (Respublikinė psichikos sutrikimų patyrusių asmenų ir jų draugų asociacija) pristato savo narių paveikslų parodą „… kaip Kandinskis ar Malevičius…“ Lietuvos technikos bibliotekoje.

REKLAMA
REKLAMA

Paroda skirta Lietuvos vardo Tūkstantmečiui.

„Parodoje „… kaip Kandinskis ar Malevičius…“ eksponuojami seni ir naujausi klubo narių paveikslai, nupiešti daugiausiai abstrakcionizmo stiliuje. Todėl ir toks, atrodytų, pretenzingas parodos pavadinimas“, – sako Klubo „13 ir Ko“ vadovė bei pirmosios dailės studijos Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninėje įkūrėja psichiatrė Danguolė Survilaitė. – „Mintis taip pavadinti psichikos ligonių dailės parodą man kilo, kadangi pastaruoju metu skaičiau paskaitas apie panašumus ir skirtumus tarp modernaus meno ir psichikos ligonių kūrybos. Nagrinėdama tuos skirtumus, supratau, kad kartais skiriasi tik tų kūrinių kainos.“

REKLAMA

Lietuvos technikos bibliotekoje 1995 m. įvyko pirmoji Lietuvoje psichikos ligonių kūrybos paroda, kurią taip pat surengė klubas „13 ir Ko“, pradėjęs propaguoti psichikos ligonių meną Lietuvoje. Nuo tada Technikos bibliotekoje buvo dar kelios tokios parodos. „Norime, kad su mūsų pacientų menu susipažintų kuo daugiau visuomenės narių,“ – sako D. Survilaitė, – „Tai – būdas gerinti psichikos ligonio įvaizdį visuomenėje“.  

Parodos metu D. Survilaitė bibliotekos darbuotojams skaitys paskaitą apie psichikos ligonių meną (paskaitos data bus paskelbta vėliau).

Paroda Lietuvos technikos bibliotekoje veiks iki kovo 31 d. Atidarymas kovo 3 d. 15 val.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų