REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Perspektyviausias Lietuvos tenisininkas 18-metis Ričardas Berankis, ATP reitinge užimantis 460 vietą, šiemet ruošiasi dalyvauti prestižiniuose „Roland Garros“ ir „US Open“ turnyruose.

REKLAMA
REKLAMA

Tokius mūsiškio planus portalui „Balsas.lt“ atskleidė Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Liutauras Radzevičius:

REKLAMA

„Artimiausias R. Berankio laukiantis turnyras – tai kovo 6-8 dienomis Vilniuje vyksiančių „Deviso taurės“ („Davis Cup“) varžybų Europos-Afrikos zonos II grupės dvikova su Gruzijos komanda.

R. Berankis šiemet taip pat turėtų dalyvauti prestižiniuose „Roland Garros“ ir „US Open“ turnyruose, į kuriuos tikisi sulaukti asmeninių kvietimų. Jo planuose – ir kitų metų pradžioje vyksiančios „Australian Open“ pirmenybės. Didžiausia nežinia kol kas tik dėl Vimbldono turnyro.“

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu vertindamas trenerio R. Balžeko auklėtinio progresą L. Radzevičius taip pat nepraranda optimizmo ir teigia, kad visos didžiausios pergalės lietuvio laukia dar ateityje.

„R. Berankis per pastaruosius porą metų iš 1500 ATP reitingo vietos pakilo iki ketvirtojo šimtuko, todėl progresas akivaizdus.  Šiais metais jis siekia priartėti iki pirmojo stipriausių pasaulio tenisininkų šimtuko, kuriame vėliau stengsis ir įsitvirtinti.

R. Berankio perspektyvos tikrai didelės, jis yra labai gerai vertinamas užsienio specialistų, kurie tikisi puikių mūsiškio rezultatų ateityje. Su savimi pasitreniruoti jį nuolat kviečia buvusi pirmoji pasaulio raketė šveicaras Rogeris Federeris, taigi tai taip pat šį tą pasako. Vadinasi, R. Federeriui tinka lietuvio demonstruojamas žaidimas bei taktika“ – tvirtina Lietuvos teniso sąjungos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visą interviu su L. Radzevičiumi apie R. Berankio perspektyvas ir apskritai teniso padėtį Lietuvoje skaitykite naujausiame savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ numeryje.

Priminsime, kad tiek atvirosiomis Prancūzijos teniso pirmenybėmis vadinamas „Roland Garros“, tiek atvirasis JAV teniso čempionatas „US Open“ yra du iš keturių „Didžiojo kirčio“ („Grand Slam“) serijos turnyrų, kuriuose dalyvauja visi pajėgiausi planetos tenisininkai ir kurių prizinį fondą sudaro daugiau nei po10 milijonų eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų