REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2008-08-26 „Pink Floyd“ gavo vieną prestižiškiausių muzikinių apdovanojimų „Muzikos Nobelio premiją“.

REKLAMA
REKLAMA

„Pink Floyd“ muzikantai, vokalistas Rogeris Watersas ir būgnininkas Nickas Masonas, Stokholme atsiėmė „Polarpris“ premiją dar vadinama „muzikos Nobeliu“.

REKLAMA

„Pink Floyd“ buvo įkurta 1965 metais, idėjinio vadovo, tekstų autoriaus ir prodiuserio Sido Bareto, pastangomis. Grupės stilių kritikai vadino speis roku, psichodeliniu roku, o vėliau nutarė, kad tai yra progresyvusis rokas.

1967 -02-27  EMI studijoje „Pink Floyd“  įrašo savo pirmąjį oficialų studijinį singlą „Arnold Lane“...

„... Įspūdinga kaip Pink Floyd sugebėjo derinti tokius nerūpestingus, netgi dažniausiai  vaikiškus tekstus su psichodeliniu roku...“ (www.music.lt)

REKLAMA
REKLAMA

Sidas Baretas (1946-01-06_2006-06-07) paliko grupę, po pirmojo albumo didžiulės sėkmės. Jį pakeitė Deividas Gilmoras.

1972 – 73 m. „Pink Floyd“ įrašo  albumą „Dark side of the Moon“(Nematoma mėnulio pusė).Tai vienas ryškiausių darbų garso įrašų istorijoje.

.....“ 1973-aisiais metais Pink Floyd ; išleidžia  vieną geriausių visų laikų roko albumą „Dark Side Of The Moon“. Albumas debiutavo iškart pirmoje Jungtinių Amerikos Valstijų perkamiausių albumų sąrašo vietoje ir išbuvo „Bilboard“ tope net 741 savaitę. Šis albumas yra vienas perkamiausių darbų per visą muzikos istoriją. Vos pabaigę įrašą, muzikantai suprato, jog padarė puikų darbą ir sukūrė kažką tikrai verta dėmesio. Tačiau norint, kad albumas taptų ir komerciškai labai sėkmingas, reikėjo iš konteksto išrinkti singlą, kuris taptų nemažu hitu. Buvo pasirinkta daina „Money“ ir išties neprašauta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beveik visus „Tamsios Mėnulio Pusės“ tekstus parašė Rogeris Watersas ir nuo to laiko perėmė šią pareigą beveik galutinai. Net keista, kaip grupė sugebėjo sutalpinti tiek daug skirtingų stilių ir žanrų geros muzikos tik į 9 dainas. Turbūt čia ir slypi visas genialumas. Pradžioj graži baladė „Breathe“. Vėliau unikalus elektroninės muzikos pavyzdys „On The Run“. Klausant šią instrumentinė elektroninę dainą tiesiog neįmanoma patikėti, jog tai kurtą 1973.

Toliau „Time“ – viena geriausių visų laikų Pinkų dainų, ypač išsiskirianti savo solo gitaros partija. Ketvirtoje pozicijoje „Great Gigs In The Sky“ –       3 pritariamojo vokalo dainininkių, operą primenanti partija su puikiu pianino pritarimu. Toliau jau minėtas „Money“ – daina apie pinigus, prabangų gyvenimą ir tapimą aukštuomenės žmogumi. Prasmingi žodžiai. Sekanti „Us And Them“ – liūdna graži daina apie karą.

REKLAMA

Galiausia instrumentinė partija „Any Colour You Like“ – tarsi įžanga į pabaigą. „Brain Damage ir Eclipse“ – vienintelės dainos, kuriose vokalo partija atlieka Roger‘is Waters‘as. Šios dvi dainos buvo sujungtos į vieną ir pastatytas puikus video klipas.

Taigi po „Dark Side Of The Moon“ Pink Floyd jau tampa pasauliniais roko grandais ir iš jų laukiama daug ateityje.

... Tačiau jie sukuria ne visai tai, ko iš jų buvo laukta. Prisiminę nostalgija seniesiems laikams su Sidu Barretu grupės nariai nusprendė dedikuoti jam visą albumą, pavadinimu „Wish You Were Here“ (1975). Albumas iš ties unikalus, itin pripažintas įvairių muzikos kritikų, bet, mano nuomone, nemažai ir pervertintas. Pagrindinė jo ašis – 12 dalių „Shine On You Crazy Diamond“ istoriją, bei daugiau nei puiki baladė „Wish You Were Here“. Taip pat galima rasti ir vaikams gąsdinti tinkanti „Welcome To The Machine“ bei gana liksma dainelė „Have A Cigar“ ...“.(www.music.lt)

REKLAMA

Grupės vokalistas Rogeris Watersas iš grupės pasitraukė 1985 m. gruodį.

2008- 08-26 į Stokholmą neatvyko labiausiai su R. Watersu susipykęs Deividas Gilmouras. Po „Polarpris“ premijos įteikimo ceremonijos,  N. Masonas paneigė gandus, kad premija suvienys muzikantus ir jie  vėl pradės groti kartu...



2009-02-28d. klube ROXY. LT

21:00 Renginyje  „Nematoma M. pusė“ bus pristatyta mažiau žinoma „Pink Floyd“ kūrybos dalis,  video filmai -„Let's All Make Tonite Love in London“(pirmasis muzikinis kino filmas),“ Dark side of the Moon“ gamybos istorija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

22:00 Vizualinis – plastinis siužetas „Nematoma M. Pusė“ (M - muzika, mėnuo, money, monkey, more, motoras,  moteris, maras,  mano,  mama, miestas, mestas, miškas, mažas, menkas, menkė, mėsa, mes, mus, mūsų, muskulatūra, makulatūra, multikultūra, multi, mulkis, malti, miltai, masonas, musonas, musoras,  musė, musmirė...mirė.... m m m. / = www.)

Dalyvauja :

Alekso Mažono sielos šokio teatras

-Balerina Beata Molytė ir grupė

-Kostiumai Sonatos Žižienės

-Scenografija ,video ir apšvietimas  3EX

 Muzika  „Pink Floyd“, R.Waters 1967-1975

 -Garso takelis iš filmo“Zabriskie Point“ (P.F.)

Garso takelis iš filmo“More“(P.F.)

Garso takelis iš filmo“Music from the body“(R.Waters)

-LP  “ Dark side of the Moon“(P.F.)

-LP  „Wish You Were Here“ (P.F.)

-LP  “A saucerful of secrets“  (P.F.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų