REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilgą laiką koneveikta dėl vangumo įgyvendinant universalios arenos statybos projektą, dabar Klaipėdos miesto valdžia ėmė džiūgauti, kad darbai vyks būtent sunkmečiu.

REKLAMA
REKLAMA

Mat ekonominio augimo ir nekilnojamojo turto, statybų kainų burbulo pūtimosi laikotarpiu grandiozinis objektas būtų kainavęs gerokai daugiau nei dabar.

REKLAMA

Miesto meras Rimantas Taraškevičius svarsto, esą arenos statybos gali kainuoti 20-25 proc. mažiau nei prieš tai buvo planuota.

Mat krizės metu atpigo daugelis statybinių medžiagų, darbo jėga, užsakymų negaunančios firmos būsiančios lankstesnės derantis dėl kainos. Tiesa, reikia įvertinti ir tai, kad pabrango kuras, elektra ir kt.

Neseniai apsilankęs Ūkio ministerijoje R. Taraškevičius pristatė arenos projekto įgyvendinimo programą bei sakė gavęs užtikrinimą, kad projekto finansavimas nestrigs: numatytos sumos išlieka tiek Vyriausybės investicijų programoje, tiek prašant lėšų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

REKLAMA
REKLAMA

„Statybų leidimą tikimės gauti jau balandžio mėnesį, o rangovą parinkti - birželį. Darbai turėtų prasidėti, kaip ir planuota, - antrojo pusmečio pradžioje. Manau, kad prasidėjus statyboms, pagyvės regiono ekonominis gyvenimas. Pragyvenome brangymetį, tad statybų kaina neturėtų viršyti planuotų 100 mln. litų. Ji turėtų net mažėti“, - tikino Klaipėdos vadovas.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų