REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rasinės nesantaikos kurstymu bei viešosios tvarkos pažeidimu kaltinamos Violetos Iljinych gynėjas Nerijus Ulčinas šeštadienį per Vilniaus 3-iojo apylinkės teismo posėdį pareikalavo nuo proceso nušalinti prokurorą Vladimirą Sergejevą dėl šališkumo.

REKLAMA
REKLAMA

Gynėjo teigimu, 2008 metų birželio 13 d. Vilniaus vyriausiasis policijos komisariatas atliko tarnybinį patikrinimą dėl pažeidimų kalinant V.Iljinych. Mergina kalėjo vienoje kameroje su itin sunkius nusikaltimus padariusiais asmenimis. Tuo metu iš V.Iljinych išgauti parodymai esą buvo gauti neteisėtai.

REKLAMA

„Prokurorui buvo pranešta apie pažeidimus, bet jis nesiėmė jokių veiksmų, kad teisės pažeidimai būtų pašalinti, o kalti asmenys būtų nubausti. Tai rodo, kad kardomieji pažeidimai buvo tiesiogiai organizuoti prokuroro“, - tvirtino advokatas.

Jis pareiškė, kad kaltinamosios parodymai buvo išgauti kankinimo būdu.

Be to, advokato teigimu, visus veiksmus prokuroras derina su Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnais.

REKLAMA
REKLAMA

V.Sergejevas tvirtino neturįs galimybių daryti įtakos areštinės vidaus tvarkai. Jis sakė, kad advokatas nušalinimą galėjo reikšti dar atliekant ikiteisminį tyrimą. „Tai noras užvilkinti teisminį nagrinėjimą, jis nepagrįstas jokiais faktais“, - tvirtino prokuroras.

Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas šeštadienį atvertė žinomos atlikėjos ir televizijos laidų vedėjos Berneen užpuolimu ir sumušimu kaltinamos V.Iljinych bylą.

Į procesą atvyko ir krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnaujanti kaltinamoji, ir nukentėjusioji Berneen, ir liudytojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš posėdį prie teismo pastato trumpą piketą surengė radikalus Šiaulių politikas Mindaugas Murza su šalininkais. Jie bandė dalyvauti ir teismo posėdyje, tačiau pritrūkus vietos teismo salėje, jie buvo išprašyti už durų.

Teismo posėdį šeštadienį stebi Seimo narys konservatorius Kazimieras Uoka.

V.Iljinych kaltinama rasinės nesantaikos kurstymu bei viešosios tvarkos pažeidimu.

Pagal pateiktus kaltinimus vilnietei gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Vilniaus teisėsaugos pareigūnai bylą teismui perdavė praėjusių metų pabaigoje.

Bylos duomenimis, praėjusių metų balandžio vakarą Berneen su drauge einant pro šv.Onos bažnyčią Vilniuje, ją užgaulioti ėmė ten būriavęsi jaunuoliai, o viena mergina, kaip vėliau nustatyta - V.Iljinych, pradėjo muštis.

REKLAMA

Nukentėjusi Berneen nuvyko į ligoninę, kur jai nustatyti galvos bei rankos sumušimai. Tačiau atlikėja iš pradžių pareiškimo policijai nerašė.

Po šio incidento tamsiaodė 22 metų Berneen pranešė laikinai sustabdanti muzikinę veiklą ir laikinai buvo išvykusi iš Lietuvos.

Susirūpinimą dėl Pietų Afrikos atvykusios ir sėkmingai Lietuvos televizijos projektuose dalyvavusios Berneen užpuolimo tąkart pareiškė Lietuvos policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas, visuomenė ir politikai.

Lietuviškai dainuojanti Berneen Lietuvoje išgarsėjo dalyvaudama įvairiuose TV projektuose. Dabar LNK televizijoje ji veda populiarią laidą „Kakadu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų