REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klausimas dėl socialdemokrato Gintauto Palucko atleidimo iš Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų ketvirtadienį svarstomas nebus, nusprendė sostinės taryba.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį balsuojant dėl G.Palucko atleidimo klausimo įtraukimo į tarybos posėdžio darbotvarkę, už šio klausimo įtraukimą pasisakė 22 iš 47 balsavimui užsiregistravusių savivaldybės tarybos narių, 16 buvo prieš, 9 susilaikė.

REKLAMA

Pasak žiniasklaidos, naujoji sostinės valdžia G.Palucką gali atleisti iš užimamų pareigų kaip nelojalų koalicijai.

Liberalų ir centro sąjungos atstovas, vicemeras Gintautas Babravičius, kurio frakcijos vardu savivaldybės tarybai buvo pateiktas svarstyti G.Palucko atleidimo klausimas, BNS buvo sakęs, kad šis žingsnis yra tik formalumas.

„Savivaldybės administracijos direktoriaus postas pagal koalicinę sutartį priklauso socialdemokratams ir jie turi visišką laisvę į jį siūlyti ką tik nori. Jei jie pasiūlys Marytę Melnikaitę, tai mes už ją ir balsuosime“, - ketvirtadienį ryte tvirtino G.Babravičius.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas, vicemeras Romas Adomavičius BNS buvo sakęs, jog yra „pilnai tikėtina“, kad į savivaldybės administracijos direktoriaus postą vėl bus pasiūlyta G.Palucko kandidatūra.

„Nauja valdančioji dauguma turi atleisti savivaldybės direkciją ir vėl ją paskirti. Toks yra formalumas. Tikėtina, kad bus pasiūlyta G.Palucko kandidatūra. Socialdemokratai turi technologiją siūlant kandidatus į svarbias pareigas“, - kalbėjo R.Adomavičius.

Pasak dienraščio „Vilniaus diena“, neoficialių šaltinių teigimu, motyvų atleisti G.Palucką iš pareigų gali turėti R.Adomavičius. Mat abu partijos kolegos ketina dalyvauti vasario 28 dieną vyksiančiuose Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus pirmininko rinkimuose. Manoma, kad pašalinus iš posto G.Palucką, sumažės jo kandidatūrą palaikančių partijos narių ir rinkimus lengviau laimės R.Adomavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų