REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus parodų rūmuose „Litexpo“ ketvirtadienį prasideda kasmetinė profesinių žinių paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera 2009“.

REKLAMA
REKLAMA

Joje bus galima susipažinti su šalies aukštųjų mokyklų, kolegijų, profesinio mokymo mokyklų programomis ir pasiūlymais, galimybėmis tęsti mokslus užsienyje, įsidarbinti, kelti kvalifikaciją ar mokytis užsienio kalbų, rašoma „Litexpo“ pranešime.

REKLAMA

Parodoje bus rengiami seminarai darbdaviams, karjerą planuojantiems ar įsidarbinti norintiems žmonėms.

Šiemet, pasak organizatorių, parodoje ypatingas dėmesys skiriamas profesijoms ir amatams - ketinama „gyvai“ pristatyti daugiau nei 20 profesijų - juvelyrika, reklama, senieji tradiciniai dailieji amatai, floristika, fotografija, kirpėjo, kosmetologo specialybė, mechatronika, poligrafija, statybos darbai, maisto gamyba ir kita.

Studijas Lietuvoje pristatys 39 šalies aukštosios mokyklos.

Studijuoti svetur kvies 48 mokymo įstaigos iš 15 pasaulio valstybių. Prisistatys užsienio aukštosios mokyklos, vidurinį išsilavinimą svetur teikiančios įstaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministerija penktadienį surengs konferenciją „Studijuok Lietuvoje!“, kurioje bus išdėstyti argumentai, kodėl verta studijuoti ir dirbti Lietuvoje, bei pristatyta, kokias naujienas žadamos laikantiems brandos ir stojamuosius egzaminus į aukštąsias mokyklas.

Studijų kokybės vertinimo centras pateiks informaciją, kiek Lietuvoje veikia nelegalių aukštųjų mokyklų ir su kokiais sunkumais susiduria lengvatikiai, baigę tokias mokyklas ir gavę niekur nepripažįstamus, beverčius diplomus.

Paroda tęsis iki šeštadienio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų