REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismui nutarus, kad nacionalinio stadiono statybomis užsiimanti bendrovė „Veikmė“ atrinkta nepažeidžiant įstatymų, Vilniaus valdžia prabilo apie galimybes atnaujinti objekto statybas. Tačiau ne už savo pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Gintauto Palucko teigimu, sostinės finansinė padėtis esą yra per prasta, kad būtų galima skirti lėšų nacionalinio stadiono statybos darbams, rašo „Vilniaus diena“.

REKLAMA

„Pradelstų mokėjimų yra beveik 300 mln. litų. Tai mokėjimai už rangos darbus, paslaugas. Šiais metais norime likviduoti tuos vėlavimus. Tokiomis aplinkybėmis finansavimo šaltinis galėtų būti nacionalinis biudžetas“, - sakė G.Paluckas.

Sostinės savivaldybės administracijos vadovas nusiteikęs optimistiškai - esą visai tikėtina, kad Vyriausybė ras pinigų, kurių stinga stadiono statyboms.

Jau kitą savaitę Vilniaus valdžios atstovai žada kreiptis į premjerą Andrių Kubilių ir prašyti pinigų stadiono statyboms atnaujinti. G.Palucko skaičiavimais, iš šalies iždo skyrus papildomus 60-70 mln. litų, būtų galima pabaigti statybų montavimo darbus, uždengti tribūnas ir sumokėti dalį pinigų už stogo konstrukcijas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, dabar atnaujinus stadiono statybas, butų galima sutaupyti 56-60 mln. litų, mat smarkiai krito statybos darbų ir medžiagų kainos. Jeigu Vyriausybė neskirs papildomų lėšų, šiuo metu turimi 19 mln. litų bus panaudoti statyboms konservuoti.

Tačiau parlamentaras Kęstutis Masiulis, buvęs sostinės savivaldybės tarybos narys, toliau laikosi nuomonės, kad stadiono statytojas parinktas neskaidriai.

Vilniaus apygardos teismas atmetė prokurorų prašymą panaikinti Vilniaus miesto sprendimą patikėti stadiono statybas „Veikmei“. Nors prokurorams abejonių sukėlė tai, kad darbų vykdytojas parinktas be konkurso, teismui tai nepasirodė gana svarus argumentas,

Anot teismo sprendimo, siekiant stadioną pastatyti iki šiųmetės Dainų šventės (kurią dar pernai atsisakyta organizuoti nacionaliniame stadione), neskelbiamos derybos buvo tinkamiausias sprendimas renkantis statytoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų