• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

FC „Vilniaus“ sirgaliai išplatino atvirą laišką klubo vadovybei ir Lietuvos futbolo federacijai, kuriame komandos prezidento A. Breikšto reikalauja arba „profesionaliai ir atsakingai vadovauti“ ekipai, arba „perleisti šį klubą į kito investuotojo rankas“. Pateikiame sirgalių išplatintą laišką:

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę FC „Vilniaus“ savininkas Algimantas Breikštas viešai pareiškė, kad šis futbolo klubas traukiasi iš profesionalaus futbolo ir taps tik mėgėjišku klubu. Negalėdami suprasti ir pateisinti šio klubo savininko sprendimo, mes, FC Vilniaus futbolo klubo sirgaliai, atviru laišku kreipiamės į FC „Vilniaus“ prezidentą, reikalaudami išlaikyti profesionalų klubo lygį arba perleisti klubą tiems, kas galėtų šį klubą išlaikyti.

REKLAMA

Mes esame įsitikinę, kad praėjusią savaitę pasirodęs Algimanto Breikšto pareiškimas reiškia viena –  FC „Vilnius“ išnyks iš Lietuvos futbolo žemėlapio. Mūsų nuomone, toks pareiškimas tikrai nereiškia klubo išlikimo ar laikinos būsenos. Mes esame įsitikinę, kad tokiu būdu A. Breikštas,  nesugebėdamas valdyti šio didingą vardą turinčio klubo, nori tyliai pasitraukti iš Lietuvos futbolo.

Šio žingsnio galima buvo tikėtis, nes link jo klubo prezidentas ėjo jau dvejus su puse metų. A. Breikštas visiškai nemokėjo arba tik iš dalies išmokėdavo algas žaidėjams, tokiu būdu priversdamas juos pasitraukti iš klubo. Tuomet visiškai subyrėjo komanda, kurios perspektyvius ir gerus žaidėjus iš karto „išgraibstė“ kiti klubai.

REKLAMA
REKLAMA

Reikia paminėti tokius žaidėjus kaip Aivaras Laurišas, Vytautas LukšaRamūnas Radavičius, Darius Artiomovas ir kt. Vėliau komanda ėmė remtis tik jaunais žaidėjais. Nors, būdami jauni, šie žaidėjai buvo tikrai perspektyvūs, tačiau negaudami algų arba gaudami tik dalį jų išsibėgiojo ir jie. Komandoje faktiškai neliko žaidėjų, o tie, kurie liko, bet kuriuo momentu gali kreiptis į LFF ir nutraukti savo turimas sutartis.

Mes, šio klubo ištikimiausi sirgaliai, ilgą laiką tikėjome A. Breikšto vizija dėl klubo ateities. Tikėjome, kad jam gali pavykti ne tik atvesti klubą į Lietuvos futbolo aukštumas, tačiau ir pakeisti korumpuotą Lietuvos futbolo sistemą. Deja, Algimantas Breikštas gražiais žodžiais apgaudinėjo ne tik save, bet ir mus. Jis netesėjo nė vieno duoto pažado – „A lygos“ čempionais niekuomet taip ir netapome, jauna, stipria, lietuviais besiremiančia komanda taip pat nesugebėjome pavirsti, o galiausiai A. Breikštas sulaužė pati pagrindinį pažadą – išlaikyti FC „Vilnių“. Akivaizdu, kad klubo prezidentas moka atsakinėti į žurnalistų klausimus ir žadėti, tačiau akivaizdu ir tai, jog jis savo pažadų netesi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keista ir apmaudu tai, kad klubo savininkas  nesupranta, jog  futbolo klubas nėra automobilis, kuris priklauso tik jam vienam ir su kuriuo jis gali elgtis kaip tinkamas.  Klubas, kurio ateitimi tikėjo daug žmonių,  kuris jau turi istoriją, negali būti žaisliuku kažkieno rankose ir jo ateitis negali priklausyti tik nuo vieno žmogaus. Tai A. Breikštas turėjo suprasti jau tuomet, kai klubas buvo pavadintas garbingu Vilniaus vardu. Pavadinant klubą tokiu vardu, tampa savaime suprantama tai, kad šis klubas pavirsta visų sostinę mylinčių žmonių klubu. Tai atsakingumo klausimas, kurio, regis, A. Breikštas nesuprato.

REKLAMA

Mes esame įsitikinę, kad dėl to, kas nutiko FC „Vilniui“, yra kaltas tik klubo prezidentas, nes tik jis vienas jį valdė.  Jo nenoras ar nesugebėjimas vadovauti profesionaliam futbolo klubui atvedė šį iki tokios situacijos, kad garbingu ir didingu Vilniaus vardu besivadinantis klubas galės žaisti tik trečioje pagal pajėgumą šalies lygoje. To toks klubas sau leisti negali.

Tam, kad būtų galima rasti išeitį iš susidariusios situacijos, mes matome dvi galimas išeitis. Viena jų - klubo prezidentas radikaliai ir greitai keičia savo požiūrį ir pasirūpina tuo, kad klubas žaistų profesionaliu lygiu.  Jei klubo savininkas to padaryti negali, tuomet antra išeitis yra klubo perleidimas tiems, kas sugebėtų pasirūpinti jo profesionalaus lygio išlaikymu.

REKLAMA

Mes suprantame, kad verslas ir verslininkai kartais bankrutuoja ir tiesiog nebegali sau leisti išlaikyti futbolo klubo. Tačiau atėjus tokiam momentui privalu jį ne smukdyti iki visiško išnykimo, o parduoti, kad būtų užtikrintas sklandus ir progresuojantis klubo gyvavimas. Parduodant reikalaujame tik vieno – klubo perleidimo sutartyje  turi būti užtikrinta, kad klubo vardas nekis.

Be to, norime pabrėžti, kad jei bus pasirinktas antrasis variantas, pardavimo sąlygos turi būti paskelbtos viešai ir jos turi būti protingos. Siūlymai, panašus į ankstesnius, siūlant įsigyti klubą už litą ir verčiant investuotojus įsipareigoti dešimtimis milijonų, šiandieninėje ekonominėje terpėje protingomis negali būti laikomos. Parduokite tiems, kas nori ir gali įsigyti šį klubą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mes tikime, kad Algimantas Breikštas šį klubą įsigijo ir mėgino jį išlaikyti vedamas geriausių norų. Tačiau, akivaizdu, kartais norai dėl įvairių priežasčių netampa realybe. Mes tikime, kad klubo prezidentas savo veiksmais nors kartą neprieštaraus jo paties deklaruojamoms vertybėms ir sugebės priimti sprendimą, kuris bus geriausias šiam klubui ir tolesniam, progresuojančiam jo gyvavimui, nes taip tęstis nebegali.

Taip pat norime paraginti prie šios probleminės situacijos sprendimo prisidėti ir Vilniaus miesto savivaldybę. Šiuo metu valdančiojoje daugumoje esantys Liberalų ir centro sąjungos nariai ne kartą yra pabrėžę savo paramą sportui, o ypač futbolui. Viliamės, kad ši parama ir susirūpinimas neapsiriboja vieno klubo reikalais. Nuoširdžiai  tikimės, kad futbolo klubas, turintis garbingą sostinės vardą, nebus pamirštas šio miesto valdžios. Nes FC „Vilnius“ - tai visų sostinės gyventojų reikalas.

REKLAMA

Todėl mes reikalaujame, kad Algimantas Breikštas kuo greičiau apsispręstų ir pasirinktų vieną iš dviejų kelių – arba profesionaliai ir atsakingai vadovauti profesionaliam klubui, arba perleisti šį klubą į kito investuotojo rankas. Pasirinkus bet kurį iš šių kelių, mes reikalaujame, kad būtų aiškiai ir viešai pranešta apie tolesnę klubo ateitį arba tikslias ir protingas jo pardavimo sąlygas. Taip pat raginame ir Vilniaus miesto savivaldybę, o ypač naująją valdančiąją koaliciją, žadėjusią rimtas permainas, nelikti nuošalyje sprendžiant susidariusią situaciją.

FC „Vilniaus“ sirgalių vardu, Povilas Pinelis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų