REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koncertų salės scenoje - „Žaismingos muzikos orkestras“

Paskutinę, vasario 28 dieną, šeštadienį, 15 valandą Klaipėdos koncertų salė kviečia paklausyti visai šeimai skirto nuotaikingo koncerto, pavadinto „Žaismingos muzikos orkestras“.

REKLAMA
REKLAMA

Su Klaipėdos kameriniu orkestru, vadovaujamu Liudos Kuraitienės, šią spalvingą edukacinę programą rengia linksmuolis dirigentas Mindaugas Piečaitis.

REKLAMA

Šiuo metu Vokietijoje gyvenantis ir dirbantis dirigentas bei pedagogas Mindaugas Piečaitis yra iniciavęs ir dirigavęs daugyvę simfoninių koncertų vaikams, vedęs meistriškumo kursus moksleiviams bei mokytojams. Pasak dirigento, „šiais projektais aš pabrėžtinai siekiu vaikų ir suaugusių lygybes ir teisės į meną.“

Dirigentas yra nuolat laukiamas Lietuvoje rengiamuose festivaliuose ir koncertų salėse. M. Piečaitis yra daugelio tarptautinių konkursų laureatas, dalyvavo įvairiuose festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje, dirigavo spektaklius visuose Lietuvos muzikiniuose teatruose (Lietuvos Operos ir baleto teatras, Kauno ir Klaipėdos muzikiniai teatrai), bendradarbiavo su daugeliu Lietuvos simfoninių bei kamerinių, Reutlingen‘o bei Freiburg‘o simfoniniais orkestrais.

REKLAMA
REKLAMA

M. Piečaičio manymu, būtina ištrinti ribą tarp suaugusių ir vaikų, dirigento tikslas priminti suaugusiems, kad viska ką jie šiandien turi jiems davė tuometiniai suaugusieji, kuriems nebuvo tas pats, kas liks po jų... „Koncertai vaikams neturi buti kažkokia tai išimtimi ar ypatingu įvykiu, juk vaikai yra lygiai tokie pat žmonės, kaip ir mes tik mažesni“, - sako dirigentas.

Iškalbingas programos pavadinimas žada neįprastą „Žaismingos muzikos orkestro“ skambesį. Koncerte išgirsime ne tik įprastus, bet ir negirdėtus, netgi specialiai pagamintus "instrumentus" (pav. švitrinio popieriaus kaladėles), kuriais gros Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijos bei Vydūno vidurinės mokyklos auklėtiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Solo partijas atliks Klaipėdos Vydūno vidurinės mokyklos moksleivė Jonė Girdzijauskaitė (mokytoja Onutė Malinauskienė), Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijos auklėtiniai Elvyra Kvecytė ir Matas Ligeika (mokytojai Kristina Kupšienė ir Vaida Vaičaitytė), muzikuos „Dainų dainelės“ konkurso laureatas - Klaipėdos Vydūno vidurinės mokyklos mergaičių vokalinis ansamblis (mokytoja Ingrida Bertulienė) bei žaismingų instrumentų orkestras, kurį ruošia pats mokyklos direktorius Arvydas Girdzijauskas. Ekrane bus rodomos žaismingos kūrinių partitūros, koncerto klausytojai taip pat bus kviečiami kartu muzikuoti.

REKLAMA

Skambės kompozitorių Edvardo Griego, Gabriel Faure, Antonio Vivaldi, Leroy Anderson, Luigi Bocherini kūriniai. Koncertą ves muzikalusis teatro ir kino aktorius Irmantas Jankaitis, lietuviškai garsinęs tokius vaikų pamėgtus filmus kaip „Šrekas trečiasis“, „Kung fu panda“ „Vėžliukai Ninzės“.

Mieli vaikai ir jų tėveliai! Paskutinę žiemos dieną, skambiai tyškant varvekliams nuo stogų, praleiskit kartu su „Žaismingos muzikos orkestru“!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų