REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltijos šalių biržų sąrašuose esančios komunalinių paslaugų bendrovės City Service  ir Tallinna Vesi sunkmetį kol kas išgyvena ramiai - dėl veiklos specifiškumo ir turimų ilgalaikių sutarčių nematyti drastiškai mažėjančių pajamų ar pelno.

REKLAMA
REKLAMA

Analitikų teigimu, užsitęsęs nuosmukis paliktų randų ir šiame sektoriuje, rašo dienraštis „Verslo žinios“.

REKLAMA

Komunalinių paslaugų sektoriaus bendrovės pripažįsta, kad dėl bendro nerimo rinkoje jau imtasi pirmųjų sąnaudų karpymo, tačiau kol kas neatsisakoma net ambicingų plėtros planų. „City Service“ (CS) dėl plėtros Rusijoje bendrą prižiūrimą plotą tikina netrukus planuojanti padidinti beveik dvigubai, iki 24,4 mln. kv. m, ir numato atsiriekti dalį milijardinės vertės daugiabučių renovavimo pyrago.

Žilvinas Lapinskas, didžiausios Baltijos šalyse pastatų ūkio valdymo įmonių grupės CS vadovas, teigia, kad pagrindinės grupės pajamos iš pastatų ūkio valdymo, sudarančios apie 80 proc. visos apyvartos, išlieka stabilios.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, anot p. Lapinsko, įmonė jau pajuto nedidelį pajamų mažėjimą iš daugiabučių gyventojams papildomai teikiamų paslaugų - laiptinių remonto, stogų tvarkymo ir kitų: „Šių papildomų pajamų sumažėjimą pradėjome jausti sausio mėnesį, kai gyventojai pradėjo gauti išaugusias sąskaitas už šildymą.“

CS atstovai teigia, kad bendrovė jau ėmėsi pirmųjų sąnaudų mažinimo darbų. Nuo sausio 1 d. atlyginimai darbuotojams buvo sumažinti 10 proc.. Be to, į techninio personalo darbuotojų automobilius buvo įmontuoti GPS imtuvai, kad vadovybė galėtų nuolat matyti, kur jie yra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

CS Rusijoje yra nusitaikiusi į 6 Sankt Peterburgo daugiabučių namų priežiūros bendroves, kurias ketina privatizuoti šio miesto valdžia.

Nors komunalinių paslaugų sektorius yra atsparesnis neramumams rinkoje nei kiti sektoriai, tačiau analitikai įspėja, kad užsitęsęs nuosmukis paliktų randų ir šiame segmente.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų