REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Latviai juokėsi būtent tose vietose, kur iš tikrųjų ir reikia juoktis“, - grįžęs iš Rygos, kur buvo rodomi du premjeriniai „Ryga – Dakaras“ spektakliai, pasakojo režisierius Kostas Smoriginas.

REKLAMA
REKLAMA

Jaukioje kamerinėje Latvijos dailės teatro Mažojoje salėje neliko nėvienos laisvos vietos. Pasižiūrėti garsiai išreklamuoto spektaklio pagal Sigito Parulskio pjesę „Ryga – Dakaras“ su Latvijos televizijos žvaigžde Jana Dulevska ir aktoriumi Janiu Jaransu skubėjo visa Rygos grietinėlė, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Prieš tai dar buvo surengta peržiūra draugams, arba generalinė repeticija, po kurios pirmasis režisierius K. Smoriginas dar spėjo sudėlioti paskutiniuosius potėpius ir duoti kelis patarimus aktoriams.

Bet didysis darbas jau buvo atliktas anksčiau. Pats K. Smoriginas į repeticijas Rygoje važiavo tris kartus. Paskutinįjį užtruko kiek ilgėliau - savaitę.

Olego Šapošnikovo, antrojo spektaklio režisieriaus, K. Smoriginas anksčiau nepažinojo. Tačiau vis negali atsidžiaugti jo atliku „juodu“ darbu. „Jis puikus profesionalas. Jo pagalba buvo neįkainojama. Nors su aktoriais bendravome rusiškai, jam teko atlikti tą juodą repeticijų darbą, - pasakoja K. Somiriginas. - Aš sustačiau visą spektaklį, nubraižiau, kaip aktoriai turi judėti, sudėliojau mizanscenas. Paskui atvažiavau ir tiesiog jaučiau didelį malonumą - nereikėjo nieko papildomai aiškinti, kalbėti, įrodinėti“.

REKLAMA
REKLAMA

K. Smoriginas džiaugiasi, kad puiki S. Parulskio pjesė, Lietuvoje virtusi populiarumo sulaukusiu spektakliu „Vilnius – Dakaras“, Latvijoje taip pat buvo šiltai priimta ir... kuo puikiausiai suprasta. „Žiūrovai juokėsi saikingai. Be to, jie labai tiksliai suprato tas vietas, kuriose yra savotiško graudulio, surimtėjimo, - kalbėjo K. Smoriginas. – Nenoriu nieko įžeisti, bet lietuviai kartais labiau piktnaudžiauja juokdamiesi. Kartais žmogus ateina nusiteikęs, kad tai bus tik humoras ir pražiopso rimtus dalykus. Latviai buvo labai dėmesingi, juokėsi būtent tose vietose, kur ir reikia juoktis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Režisierius neišdrįso išskirti vienos spektaklio „Vilnius – Dakaras“ ar „Ryga – Dakaras“ aktorių poros, geriausiai perteikusios pjesės idėją.

Pasak K. Smorigino, visos jos labai skirtingos, galų gale – šiame spektaklyje daug vietos paliekama improvizacijoms. „Jana - ne aktorė, televizijos, scenos žmogus, labai simpatiška jauna moteris. Janis jau vaidino „urvinį“ Latvijoje, daug metų dirbo Dailės teatre, dabar yra laisvas žmogus, puikus aktorius, - apie latvių aktorius pasakojo K. Smoriginas. - Jų tandemas buvo gražus, man patiko. Be to, spektakliai pelnė žiūrovų simpatijas. O teatre sėkmė labai priklauso nuo žiūrovo - ar jis ateina pavargęs, ar atsipalaidavęs. Tarpusavio ryšys reiškia viską“.

REKLAMA

Jau pavasarį K. Smoriginas Lietuvos publikai žada pristatyti dar vieną komediją pagal kroatų rašytojo Miro Gavrano pjesę „Mano žmonos vyras“. Geros muzikos gerbėjų laukia ne vienas bardo koncertas. „Gaila, kad dėl mano sveikatos teko atidėti koncertus Klaipėdoje. Bet toliau viskas vyks pagal grafiką, niekas nesikeičia“, - patikino K. Smoriginas.

Algė Ramanauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų