REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Aura“ pasirodys tarptautiniame Sarajevo festivalyje

Vasario 7 d. Kauno šokio teatras „Aura“ išvyksta į Bosnijos ir Hercegovinos sostinę Sarajevą. Teatras buvo pakviestas pristatyti savo kūrybinius darbus jubiliejiniame XXV tarptautiniame Sarajevo festivalyje „Sarajevo žiema 2009“.  

REKLAMA
REKLAMA

Pristatys premjerinį šokio spektaklį  

Sarajevo festivalio publikai „Aura“ pristatys premjerinį šokio spektaklį „Interjerai“, kuris buvo sukurtas 2008 m. rudenį Bonoje kartu su šiame Vokietijos mieste reziduojančiu čekų choreografu Karelu Vaneku. Šis šokio projektas buvo specialiai rengtas Baltijos šalių kultūros metams Vokietijoje. Spektaklio premjera įvyko 2008 m. lapkritį Bonoje.

REKLAMA

Sarajevo publika taip pat turės galimybę pamatyti vieną sėkmingiausių „Auros“ darbų – šiuolaikinio šokio spektaklį „Aseptinė zona arba lietuviškos sutartinės“. Už šio spektaklio choreografiją „Auros“ vadovė Birutė Letukaitė buvo apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi – aukščiausiu Lietuvoje teatro apdovanojimu.

Kauno šokio teatro „Auros“ pasirodymas vyks vasario 11 dieną Sarajevo koncertų salėje CDA. Gastrolės Sarajeve – trečioji „Auros“ išvyka į Balkanų šalis. 2002 metais „Aura“ pasirodė Kroatijoje, San Vincento tarptautiniame šokio ir neverbalinio teatro festivalyje, o 1994 metais – Bulgarijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalis tapo taikos ir kūrybingumo simboliu

Pirmasis festivalis „Sarajevo žiema“ vyko 1984 metų gruodį – 1985 m. balandį. Per dvidešimt penkerius savo gyvavimo metus šis festivalis tapo neatsiejama Sarajevo miesto gyvenimo dalimi – tradicine miesto gyventojų ir svečių žiemos švente bei prestižine įvairių pasaulio šalių menininkų susitikimo vieta.  

Tarptautinis kultūros ir meno festivalis „Sarajevo žiema“, kurio istorijoje įsispaudė ir skaudūs šalyje vykusio karo pėdsakai, dabar laikomas taikos ir kūrybingumo simboliu. Festivalis ne kartą įvertintas įvairiais tarptautiniais apdovanojimais ir padėkomis. Jam taip pat įteiktas didžiausias Sarajevo miesto apdovanojimas „Šestoaprilska nagrada Sarajeva“.

XXV tarptautinio Sarajevo festivalio „Sarajevo žiema 2009“ tema – „Organiškas meno gyvenimas“. Pasak jubiliejinio festivalio organizatorių, šiais metais pristatomais įvairių šalių kultūros ir meno projektais siekiama atskleisti organiškas meno ir gyvenimo sąsajas. Šiųmetis festivalis taip pat skirtas Europos kūrybiškumo ir inovacijų metams. Festivalis vyks vasario 7–28 dienomis įvairiose Sarajevo miesto erdvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų