REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

E. Gentvilas nuogąstauja dėl Rusijos propagandos

Pirmadienio vakarą Strasbūre prasidėjusioje Europos Parlamento plenarinėje sesijoje Lietuvos europarlamentaras Eugenijus Gentvilas, atstovaujantis Liberalų ir demokratų aljansui, išreiškė savo nuogąstavimą dėl Rusijos propagandos.

REKLAMA
REKLAMA

„Neseniai pasigirdo Europos vadovų mintys, kad jie nusivylė Ukrainos ir Gruzijos lyderiais. Pradėta abejoti, ar jie gali demokratizuoti savo valstybes ir vesti jas į NATO ir ES. Tokios mintys ir kalbos – gera parama Rusijos politikai ir specialiosioms tarnyboms. Net plika akimi matome Rusijos provokacijas, kurių tikslas – sumenkinti Juščenką, Saakašvilį bei jų vykdomą į Vakarus orientuotą politiką“ - teigė E. Gentvilas

Jo teigimu, yra ir nematomų provokacijų. „Kaip jos būdavo rengiamos, geriausia pasiskaityti KGB archyvuose. Tik naivūs dabartinės Europos politikai gali manyti, kad tokio šantažo ir provokacijų šiandien Rusija nebevykdo, nors jai ir vadovauja KGB karininkas V. Putinas. Paskutinė informacinė provokacija – kad Gruzija pagrobė Rusijos karį. Ji visą savaitę maitino Europą. Vėliau Rusija pripažino, kad jos karys pats pabėgo iš tarnybos, bet juodas propagandinis darbas jau buvo padarytas. Toks įspūdis, kad Rusija puikiai žaidžia tankais, dujų vamzdžiais, informacija ir dezinformacija. Tačiau tokius žaidimus jai žaisti pirmiausiai leidžia Europos politikų naivumas“ - savo pastebėjimais dalijos Lietuvos europarlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų