REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Kaune vykusi Nevyriausybinių organizacijų atstovų sueiga virto dar vieno judėjimo Lietuvoje steigimu. Jo tikslu vadinta kova su oligarchais Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Kauno dienos“ teigimu, skirtingai nei iš anksto skelbėsi renginio organizatoriai, sueigos dalyviai neiškėlė kandidatūros pavasarį vyksiantiems prezidento rinkimams.

REKLAMA

Tačiau skambus pavadinimas „Oligarchinei santvarkai ir „Leo LT“ aferai - ne!“ - pasiteisino ir sulaukė ne tik nemažo žiniasklaidos dėmesio, bet ir pilnos Kauno savivaldybės salės naujo judėjimo steigėjų.

Sueigą pradėjęs teisininkas Kęstutis Čilinskas iš karto ėmėsi kritikuoti dabartinę šalies santvarką, o įsteigtą bendrovę „Leo LT“ lygino su liūtu, draskančiu valstybę. Buvęs parlamentaras teigė, kad naujasis judėjimas turėtų sustabdyti „Leo LT“ sandorį, į privačias rankas patekusią šalies energetiką grąžinti valdyti valstybei.

REKLAMA
REKLAMA

Kviesdami į renginį jo organizatoriai skelbė, kad naujojo judėjimo steigimo sueigoje dalyvaus ir žinomi politikai, Seimo nariai bei signatarai. Tačiau į Kauną neatvyko nei Kęstutis Masiulis, nei Zigmas Vaišvila. Savivaldybėje buvo matyti garsūs Kauno verslininkai Kęstutis Pūkas bei „Senukai“ įmonių asociacijos prezidentas Augustinas Rakauskas.

K.Čilinskas nebuvo tikras, kad naująjį judėjimą palaikys daug žmonių. Anot buvusio parlamentaro, vertinant objektyviai, visuomenė kol kas neturi motyvų vienytis.

Paprašytas pasidalyti įžvalgomis apie galimą pretendentą į šalies vadovus, jis teigė, jog nenorėtų, jei kandidatu į prezidentus iš anksto būtų siūlomos žinomų veikėjų pavardės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man patiktų, jei, judėjimui svarstant, ką pasiūlyti kandidatu į prezidentus, būtų surengti pirminiai rinkimai, kokie vyksta JAV. Jei panašaus proceso nebūtų, o būtų iš anksto paskelbtos pavardės, tokiuose rinkimuose nenorėčiau dalyvauti“, - sakė K.Čilinskas. Kaip alternatyvą politikams prezidento rinkimuose jis norėtų matyti visuomenės veikėjus iš kultūros pasaulio ar net dvasininkų luomo.

Paklaustas, ar pats norėtų dalyvauti prezidento rinkimuose, K.Čilinskas nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Mažiausia norėčiau prarasti teisininko darbą. Į Seimą buvau pasukęs skatinamas pilietinių motyvų, tuomet susiklostė tokia situacija, kai turėjau tai padaryti. Nežinau, ar dabar yra tokia situacija. Dar anksti apie tai kalbėti, nes, kol nėra sukurta demokratinės jėgos, neprotinga ir kandidatuoti“, - svarstė K.Čilinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų