• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bankrutuoja Seimo pirmininkui Arūnui Valinskui priklausantis baras Margaritos saloje.

„Bankrotas“, - neslėpė A.Valinsko artimas draugas ir verslo partneris dainininkas Žilvinas Žvagulis, prieš kelias dienas sugrįžęs iš Venesuelai priklausančios Margaritos salos. Ten dainininkas kartu su dabartiniu politiku turi barą „Labas“.

Pats Seimo vedėjas apie jo bankrutuojantį barą, aplink kurį dabar slankioja valkatos, kalbėti nepanoro, rašo „Lietuvos rytas“. Barą „Labas“ ant vandenyno kranto A.Valinskas su Ž.Žvaguliu maždaug už pusę milijono JAV dolerių įsigijo 2006 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Ž.Žvagulio manymu, vienintelė išeitis atgauti bent dalį į barą investuotos solidžios sumos - jį parduoti. Tuos pinigus dainininkas pasidalytų su A.Valinsku. Tačiau norint, kad baru kas nors susidomėtų, jis turėtų veikti. Todėl šiuo metu „Labas“ išnuomotas, ieškoma pirkėjų.

REKLAMA

„Margaritoje tokia pati krizė kaip ir visame pasaulyje - poilsiautojų smarkiai sumažėjo, o dėl kvailos vietinės valdžios politikos daugelis verslininkų atsidūrė ant bankroto slenksčio“, - skundėsi Ž.Žvagulis.

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, Margaritos saloje, be baro, A.Valinskas turi dar kelis butus ir žemės sklypą.

Nemažai nekilnojamojo turto Seimo vedėjas valdo ir Lietuvoje. Jis vien prestižinėje sostinės Pranciškonų gatvėje turi tris butus. Viename jų įsikūrusi iki šiol politikui priklausanti bendrovė „Valius“.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai A.Valinskas buvo nurodęs, kad jam priklauso butai Puerto Realyje Venesueloje, butai daugiabučiuose namuose Vilniuje, gyvenamasis namas Vilniuje, statiniai Nidoje, statiniai Vilniaus rajone, Marijampolio kaime, trys žemės sklypai Vilniuje, žemės sklypas Puerto Realyje Venesueloje. A.Valinskas taip pat yra vienas viešosios įmonės „TV Artas“ bei bendrovių „Valius“ ir „Vikki“ savininkų.

2008 metais A.Valinskas yra deklaravęs, kad pajamų gavo iš bendrovių „TV Artas“, „A.Valinsko tvenkiniai“, „TMD partneriai“, „Fryday Productions“, „Idėjų spaustuvė“, „Solo grupė“, „DDB Vilnius“, Laisvo ir nepriklausomo kanalo, „Naujoji melodija“, „Raminora“, radijo stoties „Ultra Vires“, „Seven Live“, SEB banko, banko „Snoras“, iš viešųjų įstaigų „Pirmoji kava“, „Klasikos projektai“, „Tikra produkcija“, „Idėjų turgus“, taip pat iš Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais prieš Seimo rinkimus A.Valinskas pateikė tokią turto ir pajamų deklaraciją: privalomas registruoti turtas - 2 mln. 955 tūkst. 903 litų; vertybiniai popieriai, meno kūriniai, juvelyrikos dirbiniai - 60 tūkst. litų; piniginės lėšos - 37 tūkst. 670 litų; suteiktos paskolos - 0 litų; gautos paskolos - 1 mln. 160 tūkst. 797 litai.

2007 metais gautų pajamų suma - 954 tūkst. 684 litai 31 centas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų