REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasideda Davoso ekonomikos forumas

Prasta pasaulinė ekonomikos padėtis taps bene pagrindine kasmetinio Pasaulio ekonomikos forumo Davose tema. Į šį forumą, vykstantį Šveicarijoje, susirinko pasaulio valstybių lyderiai ir įtakingiausi verslo žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai perspėja, kad globalinė recesija ir protekcionizmas itin pakenktų besivystančioms šalims. Be to, atlikta apklausa parodė, kad verslo lyderiai mano, jog ekonomikos atsigavimas gali užtrukti 3 metus. Pasaulio ekonomikos forumo įkūrėjas Klausas Schwabas perspėja, kad krizė dar jokiu būdu nepriartėjo prie pabaigos.

REKLAMA

Pirmąją forumo dieną kalbės Kinijos premjeras Wen Jiabao ir Rusijos vyriausybės vadovas Vladimiras Putinas.

Iš viso į Davosą susirinko 2,5 tūkst. svečių, tarp kurių yra ir didžiausių pasaulio bankų vadovai bei 40 valstybių bei jų vyriausybių vadovų. Tiesa, nuotaika šiemetiniame forume yra kaip niekada slogi. Dalis kompanijų dėl ekonominės krizės taip ir nesulaukė šiemetinio forumo, o dar nemažą dalį jų išgelbėjo tik vyriausybių skirtos piniginės injekcijos.

Visuotinai sutariama, kad šiemetinis forumas nebus tradicinis, nes jo dienotvarkę, priešingai nei būdavo anksčiau, šįkart didžiąja dalimi lems politikai, o ne bankininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų