REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie didieji prekybos tinklai pradeda dirbti trumpiau, o iš keturių visą parą dirbusių „Maximos“ parduotuvių lieka tik viena.

REKLAMA
REKLAMA

Nors anksčiau buvo manoma, kad prekybos tinklų darbo laikas trumpės dėl įstatymo, draudžiančio vėlyvu paros metu prekiauti alkoholiu, prekybos centrų atstovai teigia grafikus keičiantys dėl sumažėjusių pirkėjų srautų.

REKLAMA

Anksčiau dvi visą parą dirbusios „Maximos“ tinklo parduotuvės Kaune ir Klaipėdoje nuo šiol bus atidarytos tik iki vidurnakčio. Vilniuje naktimis liks veikti tik viena iš dviejų – įsikūrusi Mindaugo gatvėje. Pasak tinklo atstovės spaudai, miesto centre esanti parduotuvė vėlai vakare sulaukia daugiau lankytojų nei kitos.

Valanda trumpiau pirkėjų lauks kai kurios mažiausios „Maximos“ parduotuvės, veikusios iki dvidešimt trečios valandos.

Darbo laiką sutrumpino ir maždaug dešimt iš daugiau nei šimto „Norfos“ prekybos centrų.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu tinklo „Rimi“ atstovai sako dar neapsisprendę, ar trumpinti darbo laiką – pirmiausia norima sulaukti mėnesio apyvartos rezultatų.

Parduotuvės „Iki“ ir taip veikia iki 22 val., todėl jų grafikų keisti  neketinama.

„Maximos“ ir „Norfos“ atstovai darbo laiką sako trumpinantys dėl sulėtėjusio vartojimo. Pasak jų, įstatymas draudžiantis po dvidešimt antros valandos prekiauti alkoholiu, sprendimui įtakos neturėjo.

Živilė Kropaitė

Lietuvos radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų