REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs premjero patarėjas ir „Leo LT“ valdybos narys Saulius Spėčius pažeidė įstatymą, įsidarbindamas nacionalinės energetikos bendrovės valdyboje, konstatavo teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos administracinio teismas nustatė, kad S.Spėčius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

REKLAMA

„Iš esmės mūsų sprendimas paliktas galioti - Saulius Spėčius neturėjo teisės įsidarbinti „Leo LT‘ valdybos nariu. Teismas pripažino, kad jis pažeidė įstatymą, įsidarbindamas „Leo LT“ valdybos nariu, nepraėjus metams po to, kai paliko valstybės tarnybą“, - BNS sakė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK), kurios sprendimą teismui apskundė S.Spėčius, vadovė Jolanta Petkevičienė.

S. Spėčius BNS sakė dar negalintis pasakyti, ar skųs teismo sprendimą, nes dar nėra susipažinęs su juo.

REKLAMA
REKLAMA

„Noriu įdėmiai susipažinti su teismo sprendimu, kurį ką tik gavau. Noriu priminti, kad VTEK sprendimą jau įvykdžiau pernai spalį ir jokios praktinės sprendimo reikšmės nematau. Kol kas negaliu pasakyti, ar skųsiu šį sprendimą“, - teigė S. Spėčius.

Vilniaus apygardos administracinis teismas pranešė, kad S. Spėčiaus skundą patenkino iš dalies. Anot teisėjų kolegijos, VTEK pagrįstai nustatė, kad S. Spėčius pažeidė įstatymą, tačiau kartu komisija viršijo savo kompetencijos ribas, įpareigodama S. Spėčių vienerius metus laikytis įstatymo apribojimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Sausio 13-ąją teisme S.Spėčius sakė manantis, kad buvo vienas tinkamiausių kandidatų į „Leo LT“ valdybą, ir pareiškė, kad etikos sargų sprendimas padarė didelės žalos ne tik jam asmeniškai, bet ir visuomenei.

Po pernai spalio 9 dienos VTEK sprendimo S.Spėčius atsistatydino iš įmonės valdybos, tačiau tvirtino, kad su komisijos sprendimu jis nesutinka.

J. Petkevičienė tuomet teigė, kad S.Spėčius turėtų atsistatydinti iš „Leo LT“ valdybos, tačiau gali dirbti bendrovėje. Jos teigimu, neabejotina, kad premjero patarėjo pareigas ėjęs S. Spėčius dalyvavo priimant sprendimus, derėjosi su privataus kapitalo „NDX energija“ dėl „Leo LT“ kūrimo, vykdė priežiūros funkcijas, susijusias su bendrovėmis „Lietuvos energija“, VST ir RST.

REKLAMA

Iki 2008 metų gegužės, kai tapo „Leo LT“ valdybos nariu, S. Spėčius buvo premjero Gedimino Kirkilo patarėjas energetikos klausimais. Jis taip pat buvo derybų grupės, kuri derėjosi su privačia kompanija „NDX energija“ dėl nacionalinio investuotojo steigimo, narys.

61,7 proc. „Leo LT“ akcijų valdo Vyriausybė, 38,3 proc. - bendrovė „NDX energija“.

Apie tai- LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų