• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Europos Parlamente daugiausiai buvo diskutuojama apie dujų tiekimo krizę, vyko susitikimai su Ukrainos ir Rusijos parlamentarais. Savo kalbose diskusijų metu Europos Parlamento narys dr. Eugenijus Maldeikis, priklausantis Pramonės, tyrimų ir energetikos komitetui, pabrėžė, kad „dujų krizė yra ne komercinė, o politinė problema“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kompanijos „Gazprom“ ir „Naftogaz“ konflikto metu atlieka tik techninę funkciją. Taip stengiamasi pagrįsti dujų tiekimo atnaujinimo negalimumą ES šalims. Iš tikro problemą „valdo“ Rusijos ir Ukrainos vadovai. Mano požiūriu nei viena konflikto pusė - nei Kijevas, nei Maskva - nesiekia išspręsti techninių tiekimo problemų, akivaizdžiai nenori jo atnaujinti, o tiesiog siekia laimėti laiko“, - sako Pramonės, tyrimų ir energetikos komiteto narys dr. E. Maldeikis.  

REKLAMA

Jis įsitikinęs, kad ši politinė problema, kol bus išspręsti ir technologiniai ir ekonominiai tiekimo nesutarimai, turi būti sprendžiami pasitelkiant politinius instrumentus. ES turėtų siekti politinių susitarimų su Ukraina ir Rusija, kad gautų tvirtas politines dujų tiekimo į Europą garantijas.

Šią savaitę Slovakijos ir Bulgarijos premjerai vyko į Maskvą svarstyti dujų tiekimo į savo šalis problemų.

„Europos energetinis solidarumas neturėtų tęstis vieną ar dvi savaites. Slovakijos ir Bulgarijos problemos neturėtų vėl būti sprendžiamos dvišalis būdu: Rusija - Bulgarija ir Rusija - Slovakija. Tačiau geriausias būdas Europos Sąjungai pademonstruoti energetinį solidarumą - Bulgarijos ir Slovakijos branduolinių jėgainių veikos atnaujinimas“, - įsitikinęs Europos Parlamento narys dr. E. Maldeikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų