REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl dujų konflikto su Ukraina „Gazprom“ netenka 120 mln. JAV dolerių per dieną, sekmadienį pranešė Rusijos verslo laikraštis „Vedomosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujųjų metų išvakarėse Rusijai ir Ukrainai nepavyko susitarti nei dėl Kijevo skolų, nei dėl dujų tiekimo 2009-aisiais. Dėl to Rusija iš pradžių sumažino, o po to ir visai nutraukė dujų tiekimą per Ukrainą Europos Sąjungos vartotojams. „Gazprom“ apkaltino Ukrainą vogus Europai skirtas dujas.

REKLAMA

„Pagal Michailo Korčemkino, konsultacinės įmonės „Rytų Europos dujų analizė“ vadovo, skaičiavimus, per pirmąją karo dėl dujų savaitę tiesioginiai „Gazprom“ nuostoliai nebuvo dideli - nuo sausio 1 d. iki sausio 6 d. jie sudarė apie 40 mln. JAV dolerių dėl to, kad Ukraina be leidimo reguliavo dujų srautą. Tačiau, anot jo, nuo sausio 7 d. dujų koncernas pradėjo netekti apie 120 mln. dolerių per dieną“, - teigia „Vedomosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak laikraščio, pirmojoje 2008-ųjų pusėje „Gazprom“ pajamos per dieną sudarydavo apie 200 mln. JAV dolerių.

„Gazprom“ atstovai teigia, kad tariama dujų vagystė nebuvo vienintelis atvejis ir kad dujų tiekimo nutraukimas buvo tinkamas atsakas į Kijevo veiksmus.

Rusija, Ukraina ir Europos Sąjunga pasirašė dokumentą dėl tarptautinės dujų tranzito kontrolės komisijos sudarymo - pagrindinės sąlygos siekiant dujų tiekimo Europai atnaujinimo. Rusijos dujų tranzitas Europai gali būti atnaujintas per 36 valandas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų